Terugkeer Stomppop erg geslaagd

Afgelopen weekend hadden we niet voor niets Stomppop uit de mottenballen gehaald. Het was de hoogste tijd om in deze Coronacrisis weer eens iets leuks te organiseren nu alle evenementen zijn afgelast. Ons doel was om artiesten na lange tijd weer een podium te bieden, gasten een leuk weekend en reuring te creëren in De Bles, want daar houden we van. Wat ons betreft is dat allemaal erg goed uitgepakt.

Vrijdagavond

Het was een bijzondere ervaring om vrijdagavond een festivaldiner te organiseren. Een show van maar liefst 4 bands/artiesten waarbij iedereen op zijn plaats moest blijven zitten en dus ook niet van plek kon wisselen. Dat maakte dat we zelfs met een hoop gepuzzel onmogelijk iedereen op zijn voorkeursplek konden krijgen. Veel beperkingen en lastigheden, maar ik denk dat dit de avond uiteindelijk niet minder succesvol gemaakt heeft. We hebben veel leuke reacties ontvangen en wat waren de artiesten blij dat ze weer mochten spelen en met de respons van het publiek. Ze stonden niet voor niets hun instrumenten af te stoffen na 4 maanden zonder optredens.

Zaterdagavond

Zaterdag hadden we een avond voor de Stompwijkse meiden en dames. Wat kunnen die met elkaar een feest maken. En dat allemaal met in achtneming van de veiligheidsregels. Grotendeels dan. Op het podium hadden we pianist James Byrom met een crazy-piano’s -achtige verzoekjesshow. James maakte er een groot (zittend) feest van. Het was zo gezellig dat James maar liefst 2 extra toegiften deed en niet van het podium weg te slaan was. Ondanks de lichte problemen met zijn stem na 4 maanden niet opgetreden te hebben. De twee cocktails die iedereen heeft mogen maken en opdrinken onder begeleiding van Daniel de cocktailman droegen waarschijnlijk ook wel bij aan de vrije sfeer die ontstond. Speciale dank aan Ian den Hartog voor het last minute maken van de “verzoekapplicatie”.

Zondag

Zondag startte we de dag met een lekkere brunch. Helaas was er iets minder animo voor de brunch dan we gehoopt hadden, maar we hebben er niet minder ons best op gedaan en konden onze gasten kwijt in het Grand Café. Daardoor konden we de Brasserie alvast ombouwen voor de Formule 1. Want de seizoenstart van de Formule 1 – met een nogal teleurstellend Nederlands resultaat – hebben we met ruim 50 personen bekeken.

Dank!

Ik wil graag iedereen bedanken voor het vertrouwen in onze plannen, de grote belangstelling en het grote enthousiasme achteraf. Ook namens de artiesten. Het is moeilijk zo’n weekend succesvol te maken met alle geldende restricties, maar ik vind dat iedereen zich voorbeeldig heeft gedragen en het een groot succes was. Het bestellen van drankjes per WhatsApp maakte het ook wel makkelijk om lekker op de plek te blijven. We hebben met elkaar het grootst mogelijk toegestane feest kunnen vieren waar we allemaal naar hunkerde. Iets moois om met veel genoegen op terug te kijken.

Jeroen de Gier