Agnes’ wekelijks praatje

Deze week heb ik meerdere van onze leden gesproken over de bingo. Daarover in de komende Dorpskettingen meer. Dan praat je al gauw even verder hoe het gaat, of men zich nog vermaakt etc. We zouden al een vervolg op het eerste boekje kunnen maken en dat moet nog uitkomen! De meeste mensen vermaken zich prima, gaan wandelen, fietsen, zijn lekker in de tuin bezig, luisteren muziek, maken een puzzeltje en ook wat gezamenlijke sporten worden weer opgepakt.

Maar over één ding denkt iedereen hetzelfde: het weer!!

Als het weer niet meewerkt, het zonnetje verstek laat gaan en de regen met bakken uit de hemel komt, dan kruipt iedereen in zijn of haar huisje, voelt zich wat minder lekker en wacht vol smart tot de regen weer over is. Twee weken geleden werd er voorspeld dat er afgelopen week een hittegolf zou ontstaan. Nou ben ik zelf misschien één van de weinigen die niet zo van dat warme weer houd, een graad of 22 is voor mij meer dan genoeg, maar van een hittegolf heb ik gelukkig niets gemerkt, integendeel ik heb op mijn rondje door de polder zelfs mijn winterjas aan gehad!!! Zitten de weermannen/vrouwen er dan zo naast? Het is een grillige zomer, het voorjaar was prachtig, goede temperatuur, weinig regen en dan is het buiten dubbel genieten. Ik vind het bijzonder dat het weer zoveel invloed heeft op de mens. Let u maar eens op, als u een praatje met iemand anders maakt, 9 van de 10 keer gaat het over het weer.

Wat ook een dankbaar onderwerp is om over te praten: Wat eten we vandaag? Een aantal van onze leden eet van Tafeltje Dek Je, anderen eten uit eigen tuin, vooral boontjes worden massaal gekweekt en gegeten en weer anderen kopen kant en klaar iets uit de supermarkt. Zelf zijn wij wel van het koken maar vaak lukt het niet vanwege gezondheidsredenen. Als we ons goed voelen maken we een grote pan met soep, of stamppot, of pasta en vriezen dat in porties in zodat het voor het pakken ligt als het even niet gaat.

Heeft u een lekker recept, niet te moeilijk graag, laat het dan gerust weten, kunnen we het uitproberen.

Ik zal de spits afbijten, dit is heel makkelijk te maken en heerlijk:

Kipschotel Ananas Chili

Ingrediënten:
klein flesje pittige chilisaus
2 eetlepels azijn
350 gr kipfilet
klein blikje ananas stukjes

Bereiding:
Kip aanbraden en gaar in stukjes snijden. Vervolgens de Chilisaus en azijn toevoegen samen met ananas stukjes. Het geheel goed door verwarmen.
Serveren met rijst en een salade.

Lieve Leden, veel kookplezier en eet smakelijk en hopelijk tot gauw.

Een hartelijke groet namens het bestuur van Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris