Zaterdag 18 juli was het weer raak in Stompwijk

Wat een gezelligheid op de Akkermunt en in speeltuin de Appelboom. De carnavalsvereniging heeft iets heel leuks verzonnen. Begon men op de Akkermunt waar de Stompwijkse Burgemeester het optreden opende, met de muzikale medewerking van J.O.Y. , één en al gezelligheid en veel bewoners die acte de préséance gaven. Op veel terrasjes zaten de bewoners en we zagen daar ook kinderen en kleinkinderen genieten van de koffie en appeltaart met slagroom. Wat een verwennerij. Na verloop van tijd werden de melkbussen weer opgeladen en die dienden als zitplaats op de veilige afstand van 1,5 meter. Bij het ontruimen van de Akkermunt kwam de handigheid van onze oude melkrijder weer helemaal goed van pas. De slag zat er nog helemaal in hè Giel! Wat een geweldig idee om Adrie van Santen te vragen met zijn collectie melkbussen.

Toen allemaal op pad naar speeltuin de Appelboom, dat al heel snel werd omgedoopt naar theater De Appelboom een geweldig vondst van Frans Luiten. Ook in dit openlucht theater werd de happening geopend door de enige en echte Stompwijkse Burgemeester, bijgestaan door Frans Luiten. Voor de theater liefhebbers waren er ook weer melkbussen te verkrijgen zodat iedereen kon genieten van J.O.Y. Het geluid werd hier weer prima geregeld door Jan Groenewege en in dit theater werden er vele kopjes koffie en misschien nog veel meer appeltaart en slagroom geserveerd. Wat een feest met zulke sponsoren, Coop en Maurice v.d. Bosch, half Stompwijk heeft van jullie traktatie zitten genieten.

Iedereen hartelijk dank voor de geweldige inzet, van zang tot de bediening, alles werd met een glimlach gepresenteerd. Het was wederom weer genieten!

Willem Overdevest en Dorien Mulckhuijse