Rondom de rotonde

Je zou er inderdaad zo maar een rondje extra voor maken, onze mooie rotonde op de N206.  Waar vind je zo’n fleurige rotonde? Er zijn er genoeg met prachtige kunstwerken en reclames voor plaatselijke restaurants of bedrijven. Nou is dit natuurlijk ook een reclame voor Joost Janson tuinonderhoud, maar het mag ook weleens gezegd worden dat deze rotonde perfect bijgehouden wordt. Het is een feestje om naar te kijken en het Hoveniersbedrijf Janson sponsort alle planten en de verzorging, daar hoeft de gemeente of de provincie niet naar om te kijken.

Waar wel wat beter op gelet mag en kan worden is de oversteek van heel veel fietsers en zelfs wandelaars op de rotonde. Misschien staat het er niet duidelijk genoeg dat de mensen de tunnel in moeten, maar wat ook veel mensen tegenhoudt om deze routing te volgen zijn de twee hele scherpe bochten op het fietspad. Bij de van Santhorststraat schiet er vaak iemand uit de bocht, het is een rare knik en heel smal, eigenlijk te smal als er een tegenligger aankomt.

Het dorp uit richting de Boven-en Ondermeer eigenlijk hetzelfde ‘probleem’, een smalle slinger naar boven waar het lastig is om langs elkaar te fietsen of/en te lopen als er, zoals afgelopen mooie periode, veel mensen tegelijk elkaar moeten passeren. Er heeft zich al een olifantenpaadje gevormd recht naar beneden, daaruit blijkt dat er veel mensen direct naar boven lopen of fietsen.

Ook de bewegwijzering kan beter, maar dat komt misschien nog. Helemaal klaar is het tenslotte nog niet. Een prullenbak bij de fietsenstalling of de ingang, uitgang van de tunnel zou veel zwerfvuil voorkomen volgens mij. Nu wordt er veel zomaar op straat gegooid en dat is jammer van ons mooie dorp.

Joost en personeel ga zo door, we genieten ervan, ik in ieder geval wel.

Ria Luiten