Luchtig klassiek op het boerenerf, Van springende kinderen naar luchtig klassiek

In coronatijden biedt ruimte de sleutel om samen te komen, voor jonge gezinnen of juist voor de doelgroep die drukke locaties liever vermijd. De karavaan van de Boerencantate die Nederlandse buitenplaatsen aan doet maakt op 4 september een stop op Buitenplaats Molenwei.

Met nog maar net een succesvolle springkussenweek achter de rug kiest het Molenwei team komende weken voor een geheel andere sfeer.

Met de Boerencantate van Bach neemt de Haagse sopraan Klaartje van Veldhoven het publiek met Mattijs van de Woerd, Renée Bekkers en Benjamin Glorieux mee naar de humor van het boerenleven uit de 18e eeuw. Na de generale repetitie onlangs op Molenwei heeft de karavaan al een bezoek gebracht aan de provincies Utrecht, Friesland, Drenthe en Brabant.

Vol lof wordt gereageerd op de cantate burlesque, de kluchtige mini opera waarin alle aardse genoegens voorbij komen van het boerenleven, door J.S Bach verpakt in populaire deuntjes. Voor het extra concert om 15.00 uur op 4 september zijn nog kaarten verkrijgbaar. Buitenlui die na 18.00 uur willen genieten van een Boerenerfdiner kunnen zich ook nog opgeven.

Het tweede weekend van september zingen de muzes van Vocaal Ensemble Muze op Molenwei met een divers repertoire wat aansluit bij de borrel of het ontbijt. Na maanden repeteren onder de grote silo tent is het dan bijna zover. Op zaterdag de 12e spelen de muzes tijdens het borreluur en op zondag 13 september tijdens het plattelandsontbijt. Wederom een unieke kans voor jong en oud om het buitengebied eens van een andere kant te ervaren.

Informatie en tickets op de website en Facebookpagina van Buitenplaats Molenwei.