Open Monumentendag

met klassieke muziek of een gesprek over de toekomst van agrarisch erfgoed

Tijdens Open Monumentendag op 12 en 13 september opent Buitenplaats Molenwei haar deuren. De aanleiding is de onlangs toegekende Europese Leader subsidie voor plattelandsontwikkeling waar ook Provincie Z-H en Gemeente Leidschendam-Voorburg bij betrokken zijn. Geïnteresseerden in het Leader programma van Molenwei zijn welkom en voor liefhebbers van muziek staan twee concerten op de agenda.

Tijdens de Open Monumentendagen kan een kijkje worden genomen in de oude hoeve en de ontwikkeling op de agrarische locatie. Komende jaren wordt gepionierd en gezocht naar nieuwe functies op de boerderij om stad en land te verbinden met behoud van agrarische waarden. Voor Bert en Vicky van der Krogt betekent de subsidie een stimulans om samen met de gemeente en de omgeving te experimenteren met nieuwe activiteiten. ’We zien als pilot uit naar een groene ontwikkeling die waarden creëert voor het gebied en vertrouwen erop ook beleidsruimte te krijgen’, aldus Vicky. De boerderij waar geen dieren meer aanwezig zijn is op zaterdag open van 14.00 tot 18.00 uur en op zondag van 9.00 tot 13.00 uur.

Vocaal Ensemble Muze zingt onder leiding van de Leidschendamse Cassandra Feith. De aanvang van het up-tempo borrelconcert op zaterdag is 16.30 uur en het verstillende ontbijtconcert op zondag om 9.30 uur. De weergoden staan goed en met de zonsopkomst van de laatste dagen wordt het vast genieten in de buitenlucht.

Het ontbijt kan voor volwassenen en kinderen apart gereserveerd worden. Wie zelf nog een muzikaal optreden wil verzorgen is uiteraard welkom.
Concert- en ontbijtkaartjes en informatie op www.buitenplaatsmolenwei.nl/agenda/.