Veilige aansluiting Veenpoldersweg-N206 gevraagd

ChristenUnie-SGP en het CDA willen dat B&W met het provinciaal bestuur gaan praten over het verkeersveilig inrichten van de aansluiting van de nieuwe Veenpoldersweg op de N206. Ook het milieu moet gediend worden bij de aanleg van die aansluiting. Dat blijkt uit een motie die de gemeenteraadsleden Kees Verschoor (ChristenUnie-SGP) en Ron van Duffelen (CDA) hebben ingediend bij de gemeenteraad.

De twee raadsleden doen ook suggesties: de aanleg van een rotonde, verkeerslichten of een invoegstrook naar de bestaande rotonde. Voorts vragen zij ‘om bij het onderhanden nemen van de aansluiting gelijk het fietspad langs de N206 richting Zoeterwoude over ongeveer 400 meter veiliger te maken voor fietsers’.

Verschoor en Van Duffelen wijzen erop dat er in juni een inloopbijeenkomst was over het wegontwerp, de opgenomen kunstwerken, de bouwlogistiek, de fasering, bouwvolgorde en bereikbaarheid van de Veenpoldersweg. Daarbij werden ook vragen gesteld over de aansluiting van de Veenpoldersweg op de N206. Daar kwamen echter geen eenduidige antwoorden op.

De raadsleden stellen dat er nu al verkeershinder is in Stompwijk om vanuit de Dr. Van Noortstraat de N206 op te rijden. Deze verkeershinder wordt alleen maar erger als de Veenpoldersweg gereed is. Door de filevorming worden bovendien stoffen uitgestoten die belastend zijn voor milieu en inwoners. ‘De verkeersveiligheid verslechtert door vermijden van de aansluiting op de N206. Verkeer van de Veenpoldersweg zal zich verplaatsen over de Meerlaan naar de rotonde’.

‘De veiligheid van fietsers, zoals schoolgaande jeugd, op het fietspad langs de N206, op de kruising van de Veenpoldersweg naar de N206 en in Stompwijk zelf verslechtert door slechte aansluiting op de N206’, aldus Verschoor en Van Duffelen.