Open-atelierroute Leidschendam-Voorburg

Op Buitenplaats Molenwei kon je afgelopen weekend genieten van kunst met een grote K. De openingsceremonie werd verricht door niemand minder dan Marcel Zuidgeest, de enige echte Stompwijkse burgemeester. Hij heeft ons bemoedigend toegesproken en met een ferme handafdruk op een speciaal doek zijn eerste sporen op artistiek gebied gezet. Wie weet wat voor gevolg dit heeft? Alle kunstenaars volgden zijn voorbeeld en we liepen dus vrolijk gekleurd rond de eerste minuten. Gelukkig was het op waterbasis en konden we de verf er makkelijk af krijgen. Een zeer speciale kleurrijke openingshandeling was het wel. Marcel bedankt.

Diverse Stompwijkse hobby schilders zoals Jan van der Sman in de Hooiberg, de Barkwasten  Joke Juffermans, Wil Schrader en Ria Luiten in de Stal, de dames Leoni van der Linden en Marieët Janson van Passe-Partout in de Werkplaats, De Bennis brothers Leo en Aad in de Loods, Vicky van der Krogt zelf in de Silo  waar in de nacht van zaterdag op zondag de wind met haar werken aan de haal ging en tot slot fotografe Bianca van Soest in het Zomerhuis.

Heel divers en in de grote open ruimtes kon je hiervan coronaproef genieten. Soms was het even pas op de plaats maken omdat er teveel mensen te dicht op elkaar dreigden te komen, maar over het algemeen was het goed verdeeld over de twee dagen. Er zijn veel mensen vanuit Stompwijk langs gekomen die nog nooit op deze locatie geweest waren en zij stonden ervan te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ook veel mensen die zelf schilderen of met keramiek werken, goed kunnen zingen of een andere creatieve hobby beoefenen, dus waarschijnlijk krijgt deze expositie wel een vervolg of komt er een soort muzikale versie van talenten.

Wij hebben in ieder geval genoten van de entourage en de grote belangstelling voor ons werk. We stimuleren elkaar, zo maakte Carmen Olijhoek prachtige afbeeldingen op bekers van onze kunstwerken en kun je bij haar terecht voor de leukste persoonlijke kado’s. Voor ons is het plezier in het creëren het allerbelangrijkste. Het was kortom een mooi creatief, zonnig en gezellig weekend met veel speciale ontmoetingen.Hoe leuk is het als ineens je oude schoolvriendin van dik veertig jaar geleden hallo zegt en vraagt of je haar nog herkent? Dat overkwam mij dus. Bij Leo mochten mensen zelfs gratis een schilderij uitzoeken om mee naar huis te nemen. Een aantal dacht de slag van hun leven geslagen te hebben en zagen zich al liggen op de Bahama’s. We kijken met plezier terug en hopen dat we nog lang van onze hobby kunnen genieten en dat we jullie kunnen laten meegenieten. Vicky bedankt voor jouw gastvrijheid en succes met alle andere uitdagingen.  

Ria