Hallo lieve kinderen,

Hallo, hallo, ik ben er weer! Hoe gaat het ermee? Zeg, vandaag gaan we gewoon weer verder met ’t tweede gedeelte van de zesde vrucht van de Heilige Geest: ‘Goedheid’.

Ik begin meteen en zal het vandaag hebben over: ‘Elkaar Vergeven’!

Wat is vergeven? Vergeven is zo iets als, niet meer boos zijn in jouw hartje op een ander, als die jou pijn, verdriet of iets anders dat helemaal niet fijn is heeft aangedaan! Bij het goed maken, zeg je gewoon:  ‘ik vergeef jou en we praten er niet meer over”. Natuurlijk is het heel moeilijk en soms kost het wel even tijd voor je de ander kan vergeven, maar ’t is wel het proberen waard!

Weten jullie nog, dat wij in het derde deeltje het ook over ‘Vrede’ hebben gehad? Het ging erover dat als je geen ruzie meer met jouw vriendje wil hebben, dat je dan vrede met elkaar sluit, maar eigenlijk moet je bij vergeving meer doen dan alleen maar vrede sluiten!

Stel je voor dat jouw vriendje of vriendinnetje, jouw fietsband heeft lek gestoken, of dat jouw mobieltje is gestolen! Dat is dan helemaal niet leuk! Daar kun je goed boos of verdrietig van worden! Wat doe je dan?

Ik weet dat de kinderen van de Maarten v.d. Velde school dit soort lelijke dingen niet doen, maar stel je voor dat het zo zou zijn? Dan zit er niets anders op dan als zij spijt zouden hebben en jou om vergeving vragen, dat je dat ook doet! Ook als jij een ander pijn doet, hoef je niet alleen vrede te sluiten, maar mag je ook daarbij om vergeving vragen! Alleen “Sorry” zeggen, is niet altijd genoeg, want je kan sorry zeggen en toch boos zijn! Dat is bij vergeving niet de bedoeling! Je moet met heel jouw hartje, niet meer boos zijn op de ander!

Dan ben je zelf ook blij en voel je je vrij en de ander natuurlijk ook! Wij kunnen God ook om vergeving vragen voor onze fouten. Gelukkig doen wij dat telkens weer in het gebed dat Jezus ons zelf geleerd heeft, n.l: Het Onze Vader! Daar bidden wij; “Vergeef ons onze schulden, zoals wij vergeven onze schuldenaren.”..Enz! Een ander geen kwaad hart toedragen! Ook dat is: ‘Goedheid’!

Petrus, een apostel van Jezus, vroeg een keer aan Jezus: “Here, als een van mijn broeders mij telkens kwaad doet, hoe vaak moet ik hem dan vergeven? Zeven maal?” “Nee” antwoordde Jezus! “Dat moet je 70 maal 7 maal doen!”

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je gaat uit uitrekenen hoeveel keer dat is, maar Jezus wil hiermee zeggen, dat je een ander altijd moet vergeven, ook al is het moeilijk!

Nou, lieve kinderen, doe je best! Ik laat het verder hierbij en de volgende keer praten wij over het zevende  deel van de vrucht, nl: ‘Geloof’ maar eerst dit nog:

Vertel eens wat:

1) Vind je het moeilijk om iemand zijn fouten te vergeven?

2) Wanneer vind je het moeilijk en wanneer niet?

3) Durf jij ook zelf om vergeving te vragen aan iemand, die jij verdrietig

    hebt gemaakt?

Creatief bezig zijn:

1) Zoek met mama, broer of zus het verhaal in de Bijbel op over vergeving,

    om voor te lezen. Dat vind je bij Matteus 18 Vers 21 tot 35.

   ( Het gaat over een dienaar, die de koning heel veel geld moest betalen )

2) Maak een mooie tekening erbij!

Muziek:

1) Het liedje van de vorige keer ’Zing, zing, zingen maakt blij’ kan je herha len.

2) Nu weer een nieuw lied: Tik bij Google In: 

      Tot 7 maal 70 maal, met tekst. You-Tube Bob timmer, 3 juni 2012.

Nou , dat was het, Veel succes met dit alles en Gods zegen! Blijf Gezond!

Veel liefs, Olivia (voorleesjuf)