Bijdrage aan Stompwijk in actie voor Support Casper. Hoe werkt dat?

Het allermooiste zou zijn wanneer mensen, gezinnen, verenigingen of bedrijven zelf in actie komen en hun creativiteit aanspreken om mooie acties te bedenken waarmee opbrengsten gegenereerd worden voor het goede doel. Of dat nu kinderen zijn die ‘heitjes voor karwijtjes’ doen en de opbrengsten doneren of vereniging die een collectebus neerzetten of werknemers die een deel van de kerstbonus afstaan, het kan van alles zijn. Ook kunnen mensen unieke items verkopen of veilen ten behoeven van het goede doel, maar er zijn vast creatieve dorpsgenoten met nog betere ideeën. Wij denken graag mee of helpen met de uitvoering als u dat wenst.

Gecoördineerde acties

Omdat niet iedereen zin of tijd heeft om echt zelf iets op te starten, gaan we ook wat gecoördineerde acties starten om geld in te zamelen. Een eerste actie is een kerstballenwensactie. Aanstaande zaterdag- en zondagmiddag kunt u vanaf 12:00 uur bij de entree van De Bles wenskerstballen kopen voor €5,00. Zondagochtend staan we ook om 11:30 uur een uurtje bij de kerk voor de verkoop van deze wensballen. Deze ballen kosten €1,00 inkoop, dus na aftrek van die kosten gaat de overige €4,00 naar Support Casper. Een kerstwensbal is een doorzichtige bal met een briefje erin. U kunt uw wens op het briefje schrijven en de bal ophangen in één van de twee bomen. Dat kan een luchtige wens zijn voor een witte kerst, maar uiteraard ook een beterschapswens voor iemand die dat goed kan gebruiken. Op deze manier kunnen we met elkaar de bomen verder versieren en verfraaien en met betekenis. 

Aan het eind van het jaar – van maandagmiddag 28 december 13:00 uur tot donderdagmiddag 13:00 uur – sluiten we ons op in een glazen huis voor de hoofdingang van De Bles. We gaan een 72-uur durende uitzending maken die we uitzenden via een live-stream. Dit wordt een variant op het glazen huis van 3FM. Geen kopie. Zo is het niet de bedoeling dat u massaal naar het huis komt om buiten een feestje te vieren. Wel bent u welkom om te komen doneren voor het goede doel én kunt u bijvoorbeeld plaatjes aanvragen voor geld. De kerstshow van De Bles op 2e kerstdag staat hier overigens helemaal los van en wordt gewoon een entertainment quiz en show.

Doneren

Als u geen actie wilt of kunt nemen, maar wel wilt doneren, dan kan dat natuurlijk ook. Via onze actiesite, of door geld te brengen. Gedurende openingstijden kunt u dat afgeven bij De Bles en uiteraard bij ons glazen huis de laatste dagen van het jaar. Ook zullen er bij acties vrijwilligers van Support Casper zijn waar u bij kunt doneren. Uw bijdrage is enorm welkom.

Website en actiesite

Online communiceren we via de facebookpagina en het instagram-

account Stompwijk in actie en hebben we een actiepagina bij Support Casper: https://www.supportcasper-acties.nl/project/stompwijk-in-actie-voor-support-casper

Hier kunt u ook direct digitaal doneren of uw eigen actie aanmaken. Start de actie dan wel als onderdeel van ons gezamenlijke project zodat de eventuele opbrengsten ook meetellen in het totaal van Stompwijk. Ook komt de relevante informatie op www.stompwijk.nl en op www.debleshoreca.nl te staan.

Jeroen de Gier