Mijn leven met corona

“Ik wil wel meedoen met het boekje als ik de antwoorden op de vragen maar weet”. Nou dat zal wel goed komen want er zijn geen goede of foute antwoorden, het zijn antwoorden uit het eigen gevoel. (Agnes)

En met deze inleiding gingen we van start:

Welke invloed heeft het Corona Virus op uw leven?

Nou je zit veel in huis en aangezien ik niet zo gezond ben, ik heb hartproblemen en een lage bloeddruk moet ik zorgen dat ik het virus niet krijg want anders is het foute boel.

Wat vindt u ervan dat er ineens een virus is waar nog niets tegen te doen is?

Ja, ineens was het er, we hoorden het pas vrij laat. Vroeger zal er ook wel wat geweest zijn maar toen hoorde je er niet over. Ik ben de jongste van de kinderen thuis en ook over de oorlog bijvoorbeeld hoorde ik niets. Dat vond ik niet erg hoor, je moet niet teveel weten.

Wat vindt u van de regels die opgesteld zijn door de regering en het RIVM?

Regels moeten er zijn en we moeten ons daar goed aan houden anders breekt het weer opnieuw uit. Je moet heel goed uitkijken dat je elkaar niet besmet.

Wat doet u zoal om de dag door te komen?

Ik ga wel eens een klein stukje met de scootmobiel op pad maar ik blijf wel dicht bij huis en kijk goed waar ik heen ga. Verder puzzel ik veel. Ook had ik nog wat gras ingezaaid maar de regen van vandaag is niet genoeg dus dat moet nog wat extra water hebben. Mijn vrouw doet de boodschappen. De kinderen komen momenteel niet thuis dus het is heel rustig.

Hoe ziet u de toekomst?

Het zal wel weer overgaan, het leven gaat toch door of je het leuk vindt of niet. Als alles echt weer goed geregeld is dan kom ik zeker weer naar de Soos, want dat was toch altijd wel erg gezellig.

Meer weet ik eigenlijk niet te vertellen.

Gerard v.d. Bosch

(uit het boekje (mijn) leven met corona, dat in het begin van de coronatijd, door en voor de leden van Ouderen Soos Stompwijk is gemaakt)