Vogelhuisjes vliegen uit

Woensdag is het zover en gaan de eerste 25 huisjes naar buiten.. Ze zijn met zorg gemaakt, en afgelopen week is de laatste hand hieraan gelegd door Elly de Waal en Ria Luiten. Nu zijn ze echt winterhard dankzij de gesponsorde lak door Schildersbedrijf Leo de Haas.

We hebben van de makers hun voorkeur gekregen waar we ze op kunnen hangen. Hier wordt natuurlijk zoveel mogelijk rekening mee gehouden, zodat ze vanaf de openbare weg goed zichtbaar zijn. Samen met stadsbeheer Leidschendam gaan we woensdag de mooiste plekjes uitzoeken uit de wind en uit de zon, zodat de vogeltjes een uitstekende broedplek hebben. Mezenhuisjes maar ook winterkoninkjes gaan Sompwijk bevolken en opluisteren met hun dankbare gezang in het voorjaar. Ze zijn zo leuk geworden dat we moeten uitkijken dat ze onderling geen ruzie krijgen.

Zodra we er weer 25 hebben gaan we opnieuw op pad.  De eerste staan al weer klaar maar zijn nog niet winterhard. Zo proberen we wekelijks  er een paar bij de krijgen. We starten bij de Kniplaan, langs de dr. van Noortstraat, Hazepad, Meerlaan, van Santhorststraat, Hoge brug en nabij het oorlogsmonument.

Krijgt u er ook helemaal zin in, neem dan contact op met Elly de Waal van de hobbycirkel 071 58022271 of stuur een mail naar hobbycirkel@outlook.com. en maak een creatieve start in het nieuwe jaar.

Petra