Hoe het allemaal begon……..

Wat een bijzonder jaar, niet alleen betreft de hele Corona epidemie maar ook hoe ik mijn eigen bedrijfje begon. Toen ik bij mijn vriend Rick van Boheemen op Boerderij Akkerlust ging wonen, kwam ik in aanraking met het boerenleven. Wat is dat fantastisch! Al snel hielp ik mee op de boerderij en daardoor wilde ik graag iets met de melk van onze eigen koeien doen… En wat is er lekkerder om te maken met melk dan ijs? Althans dat vind ik zelf… 😉

In maart 2020 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel en mocht ik de oude melkput verbouwen tot ijs keuken. Ik had mij ingeschreven voor een cursus ijsbereiding maar de cursus ging helaas niet door vanwege Corona… Maar ik ging niet bij de pakken neerzitten, verbouwde de oude melkput en kocht de benodigde apparatuur. In juni ging de cursus alsnog door en heb ik in juli mijn diploma ijsbereiding gehaald! Ik wilde iedereen ons ambachtelijke boeren ijs laten proeven dus besloot ik het in een aantal winkels te gaan verkopen, het ijs ligt inmiddels bij de COOP in Stompwijk, De Stompwijkse Kaasboer in Pijnacker en bij de Jumbo in The Mall of The Netherlands in Leidschendam.

Eind augustus heb ik mijn fulltime baan opgezegd om mij volledig op mijn eigen bedrijf te focussen. Naast het ijs ben ik ook nog boeren kerstpakketten gaan verkopen en heb ik een cursus ijstaarten gedaan. Ik hou onwijs van bakken en koken en natuurlijk van ijs maken dus dit is een ultieme combinatie! Voor de feestdagen heb ik een aantal ijstaarten bedacht en voordat ik het wist liepen de eerste bestellingen binnen, zo gaaf!

Ik ben mijn vriend en schoonouders onwijs dankbaar dat zij mij de kans gegeven hebben om mijn droom werkelijkheid te maken!

Dit is pas het begin dus ik ga mijn best doen om nog heel veel lekkers voor iedereen te maken.

Ik wens iedereen heel veel gezondheid en geluk en hopelijk kunnen we snel weer naar het ‘normale’ toe…

Veel liefs, Demi Olsthoorn