Maaike van der Voort en het Galgo project

Wie kent haar niet, Maaike is dagelijks  in Stompwijkse straatbeeld te vinden. De samenstelling van de  groep honden wisselt nogal eens. Ze heeft  zelf een windhond. Op zijn Spaans heet het soort Galgo en ja ze komen meestal uit Spanje, waar ze voor de jacht van hazen gebruikt worden. Een jachthond in Spanje is geen hond, maar een ding. Ze worden honds behandeld. 

Na gebruik worden ze afgedankt dat kan door ophanging, dumping in een put of  nog erger lees ik op hun site. Dit past niet bij de kerstgedachte. Als ze geluk hebben dan komen ze in een asiel en via het Galgo project in Nederland en als ze nóg meer geluk hebben bij Maaike terecht. Bij Maaike en Koos kunnen ze rustig socialiseren.

Vanuit hun huis wordt de hond ter adoptie aangeboden om ze een nieuw for-ever-home, zoals de Amerikanen zo mooi zeggen, te bieden waar ze veilig en geliefd kunnen leven. 

De nieuwste met het gele jasje is zo’n schat dat ze die zelf wel zou willen houden, maar 4 is echt teveel. Het wordt wachten tot na oud en nieuw voordat ze ter adoptie wordt aangeboden.  Een voordeel van een jachthond  is misschien dat ze niet ze schrikkerig zijn van vuurwerk, maar de kleine hondjes van haar wel hoor.

Wekelijks zijn ze aan het strand te vinden en wordt er zoals gisteren warme chocolademelk meegenomen. De honden nestelen zich dan naast het bankje en wachten rustig af. Een passant zei: “Wat een plaatje, maar heeft er geen foto van genomen.”

U moet het doen met een actiefoto langs het achterpad.

De site zegt: Het Galgo Project is een non-profit organisatie die zich belangeloos inzet voor het redden van Galgo’s en andere (kruising)honden in Spanje. Onze taak is om te laten zien dat vele honden in Spanje een tweede kans verdienen. Dé kans op een prachtig nieuw leven, waar ze eindelijk ‘hond’ mogen zijn. 

U krijgt onvoorwaardelijke liefde, elke dag opnieuw!

Petra