Op bezoek bij een nieuw Stompwijks bedrijf …

Een week voor Kerst en dan vragen of je even een interview kan doen met het dit jaar gestartte koppel Pieter en Carola van LeJean VleesAtelier. Uit ervaring weet ik dat het niet het meest geschikte moment is, maar voor het kerstnummer van de Dorpsketting is zaterdag de deadline, dus toch maar gebeld met Pieter en ja ze maakten even tijd, zelfs om te poseren achter de toonbank. Wie vroeger wel eens in de werkplaats van De Nootedop is geweest weet wat voor een ruimte dit was.

Maar we beginnen bij het begin. Pieter en Carola zijn beiden opgegroeid in een ondernemersgezin. De ouders van Pieter, Wim en Betty van Rijn, waren jarenlang met veel succes de uitbaters van café De Nieuwe Vaart. Welke Stompwijker heeft daar niet gezellig een bootje gehuurd of na het schaatsen een borreltje gedronken of een biljartje gelegd. Carola is opgegroeid in een tuinders gezin, haar ouders hadden een tuinbouwbedrijf waar eerst groente en daarna planten werden geteeld. Pieter heeft een gedegen opleiding gevolgd, na de Mavo is hij naar de Slagersvakschool in Utrecht gegaan om de kneepjes van het vak te leren, daarna door naar het van Hall instituut in Leeuwarden waar voedingstechnologie en bedrijfskunde gestudeerd werd en als kers op de taart behaalde hij zijn Master of Retail Management in Groningen. Een mooie carrière begon, bij Laurus, bestaande uit de Konmar, Edah en Super de Boer was zijn eerste uitdaging, waarna de overstap volgde naar C1000 om vervolgens bij Struik Foods aan de slag te gaan. Vandaar uit is hij toch weer in zijn geboortedorp terecht gekomen om bij Luiten Food aan de slag te gaan om de retailmarkt verder uit te breiden. Toen hem vorig jaar op 1 december ter ore kwam dat het interne bedrijf LeJean bij Luiten niet meer verder geëxploiteerd zou worden, heeft hij samen met Carola de knoop doorgehakt en zijn zij ervoor gegaan. Bij de kerstborrel hebben wij op een mooie toekomst voor hem geproost. Een enorme duik in het diepe, wel heel veel kennis, maar ga er maar aan staan in deze tijd. In het begin werkte hij vanuit Luiten Food, maar op 1 april kwam de mogelijkheid om het pand van de Nootedop te kopen. Een mega grote verbouwing volgde, familie en vrienden werden ingeschakeld. Carola stopte met haar studie geneeskunde en ging fulltime meewerken. Het is echt een uitdaging die zij samen aangegaan zijn en op het moment dat ik langs kwam waren de kinderen Mette en Thije vanwege de corona in het kantoor aanwezig, want de school is gesloten. Ook zij worden groot gebracht met ouders als ondernemer en maken van dichtbij mee hoe hard er gewerkt wordt om een bedrijf op te bouwen. Gelukkig loopt het mede dankzij de corona heel goed, ondanks dat andere bedrijven zich ook op de bestel en thuislevering gestort hebben.

Een bedrijf als LeJean specialiseert zich uiteraard in een heel mooi stuk vlees en de persoonlijke benadering zorgt ervoor dat mensen graag terugkomen. Op maandag t/m vrijdag kan dit van 09.00 tot 17.00 uur op de Veenpoldersweg 22, bestellen via de mail info@LeJean.nl of kijk eens op de website

www.lejean.nl daar staan ook aparte recepten om iets extra’s op tafel te zetten met de kerstdagen in aantocht. Pieter en Carola heel veel succes gewenst met jullie mooie zaak.

Een gedurfde uitdaging, maar met heel veel enthousiasme aangegaan en dan komt het goed.

Ria Luiten