Vlietnieuws

Stompwijkseweg blijft probleem

Ook na de laatste herstelwerkzaamheden zitten er nog oneffenheden in het wegdek van de Stompwijkseweg. Her en der komen bovendien buispalen in de kademuur door het wegdek. Het herstellen van beide zaken is echter een probleem vanwege de stabiliteit van de weg en mogelijke verzakkingen.

Dat heeft projectleider Carl de Koning gemeenteraadsleden bericht in een bijeenkomst over de bereikbaarheid van Stompwijk. De gemeente is in onderhandeling met aannemer BAM over de problemen en de garantie die BAM op de eerdere werken (maart 2017 – november 2018, vernieuwing kade en wegdek) afgaf. Die garantie loopt nog vijf jaar. Wel neemt de gemeente het onderhoud van de weg medio 2021 over.

Er zijn ook problemen bij de aanleg van de Veenpoldersweg rondom het centrum van Stompwijk. Ondanks diverse maatregelen blijkt een stuk grond bij de Westeinderweg niet stabiel genoeg te krijgen. Er zal nu geheid gaan worden om de nieuwe weg te kunnen aanleggen. Na de zomer van 2021 moeten de eerste auto’s over de weg kunnen gaan rijden.

Als de Veenpoldersweg klaar is wil de gemeente gaan starten met een reconstructie  van de Dr. van Noortstraat. Dat wordt een 30 kilometer weg met fietsstroken. Bekeken wordt nog of het een Velostrada kan worden. Ook wordt bezien of er éénrichtingverkeer ingevoerd moet worden.

Bij de werken is ook Hoogheemraadschap Rijnland betrokken gezien de stabiliteit van de kade waar de weg op ligt. Met de werken wordt ook het probleem van grondwater aangepakt evenals de wateroverlast bij woningen en bedrijven aan de straat.

Er komt een nieuw riool in de Dr. van Noortstraat. Bij de Sint Laurentiuskerk komt een plein. De aansluitingen op de weg voor bestaande bouw aan de Dr. van Noortstraat worden vernieuwd. Er komen aansluitingen voor nieuwbouw bij.

Als de straat open ligt wordt ook naar kabels en leidingen gekeken. Zo zou de internetverbinding verbeterd moeten worden. Daartoe is contact gelegd met de nutsbedrijven en andere aanbieders.

De Dr. van Noortstraat zou in de tweede helft van 2022 klaar moeten zijn. Voor de werken is vooralsnog 1,9 miljoen euro beschikbaar.