Agnes’ Nieuwjaars praatje

Daar zijn we weer, lieve leden van de Ouderen Soos, als eerste natuurlijk aan iedereen een heel fijn, goed en vooral gezond 2021. Het oude jaar moeten we maar snel vergeten en nu vol goede moed het nieuwe jaar weer in gaan. De vaccinaties komen eraan, wie weet helpen ze en kunnen we ergens in dit jaar weer een beetje normaal gaan leven.

Het bestuur hoopt in elk geval dat u de kerstdagen en de jaarwisseling goed bent doorgekomen, ook al zal het niet zo geweest zijn als andere jaren en zoals misschien gewild. Maar soms hebben we geen zeggenschap, de mens wikt en God beschikt zei mijn oma altijd. Zoals aan ieder nadeel altijd een voordeel zit waren het dit jaar de kerstkaarten. Hadden we er vorig jaar welgeteld 4 gehad, dit jaar hadden we er 45. Dat is dan toch wel weer gezellig, veel mooie zelfgemaakte kaarten met mooie gedichten en lieve woorden. Ook het bestuur in zijn totaliteit is niet vergeten met goede wensen, dank jullie wel daarvoor. Dat geeft dan toch weer een opkikkertje, want oh wat missen we jullie, steeds een beetje meer.

We gaan in elk geval alweer een beetje aftellen, de kortste dag is geweest dus het wordt alweer wat langer licht. Ja niet veel hoor, maar iets is beter dan niets. Het zijn nog een paar saaie maanden die we moeten doorbijten maar dan gaat de klok weer vooruit en gaan we het mooie weer tegemoet. We zijn al plannetjes aan het maken voor de tuin, moeten hoognodig weer nieuwe planten in en om daar een ontwerp voor te maken is erg leuk. Ook zijn we heel voorzichtig toch een beetje aan het brainstormen of we ook dit jaar in september een weekje op vakantie zullen gaan, moeder en dochters, net als vorig jaar. Het is nog ver weg dus we hebben nog alle tijd om te beslissen maar wat zou dat heerlijk zijn. Even weg uit de dagelijkse sleur en dan hopen dat de Corona ook op z’n retour is. Zo proberen we het maar vol te houden, leuke dingen verzinnen, sommige gaan echt nergens over en zijn echt niet uitvoerbaar maar het is wel leuk om daarover te fantaseren.

Ik heb weer een nieuwe pen en een nieuw blocnote op mijn nachtkastje liggen. Deze eerste gedachten van het nieuwe jaar is niet zo lang maar dat geeft niet, het gaat om de inhoud.

Tijd is door de mensen bedacht

Dagen, maanden, jaren zijn verzonnen

Maar pas als jij de tijd daar rijp voor acht

Is ook voor jouw het nieuwe jaar begonnen

Lieve allemaal, laten we nog even volhouden met elkaar, zoals ik vorig jaar geëindigd ben wil ik nu ook weer beginnen. Ik ben nog altijd beschikbaar voor een praatje en willen jullie iets kwijt, of het nu vrolijk of verdrietig is bel gerust: 06-43412445.

Een hele lieve groet namens het complete bestuur van Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris