KUNST en CREA voor CASPER

Foto Bianca van Soest

Wat begon als een spontane actie naar aanleiding van de bijzondere actie Support Casper die Jeroen met zijn team zou starten, 72 uur in de glazen kas, is er een rollercoaster door het dorp gegaan. Wat een mooie, lieve, prachtige schilderijen en creatieve
objecten heb ik hier bij ons achter
aangeboden gekregen voor de Kunst- en Crea veiling voor Casper. Het leek wel een galerie of een museum. Wat een uren werk lag en hing er en het bijzondere is toch wel dat ik weet hoe je hecht aan een eigen creatie, maar allemaal, niemand uitgezonderd had het er graag voor over vanwege deze mooie actie. Op het laatste moment moesten de veilingmeesters in quarantaine, dat kan natuurlijk gebeuren in deze tijd en gelukkig gaat het goed met ze. Uiteraard had ik wel een probleem, want schilderen is een heel andere discipline dan de schilderijen voor zoveel mogelijk geld verkopen en dat in één uur tijd. Gelukkig wist ik op het laatste moment twee andere kanjers vast te leggen en mede door Petra Oliehoek en veilingmeester Hans Lelieveld is er in deze korte tijd iets meer dan 3000 euro opgehaald, dus de cheque die aangeboden werd is nog wat opgelopen.

Het was veel meer werk dan ik vooraf had ingeschat, juist doordat er zoveel enthousiasme was. Gelukkig waren er veel behulpzame mensen, waaronder Milou, Cindy, Bianca en Sanne. Iedereen bedankt voor de hulp en voor jullie bijdrage in welke vorm dan ook. Ook de kopers bedankt en geniet van jullie mooie aankoop. Het idee is goed geslaagd, wij hadden plezier in het maken, jullie nu met het kunstwerk thuis en hopelijk kan Dr. Casper met zijn team de behandeling van alvleesklierkanker verbeteren en kunnen de patiënten een beter vooruitzicht krijgen op genezing. Want daar is het uiteindelijk allemaal om te doen geweest.

Ria achter een aantal kunstwerken

Ria Luiten