In herinnering aan Jolanda Olsthoorn met een lach

Jolanda op haar best

Op de website van pizza met een lach hebben Frank, Rik, Lara en Max laten weten dat het pizzavrouwtje op eerste kerstdag 2020 is overleden. Daarnaast gaven ze aan dat Jolanda zelf had aangegeven dat ze een prachtig leven heeft gehad en dat haar belangrijkste uitspraak was pluk de dag en geniet van de kleine dingen van het leven.

Dat ze een prachtig leven heeft gehad daar zal niemand aan twijfelen, als we de herinneringen op het Guestbook een beetje doornemen dan komen we vooral tegen dat ze altijd vrolijk, gezellig, optimistisch, opgewekt, en gemeend geïnteresseerd in iedereen was. En dit alles altijd met een lach.

Het leven kan best prachtig zijn geweest, maar ik mag best zeggen veel te kort. Jolanda had met haar Lach en vrolijkheid nog heel wat mensen kunnen helpen met het zien van de kleine dingen en het plukken van de dag. Jolanda was een bijzondere vrouw en ouder. In mijn carrière als leider van de jeugd van Stompwijk 92 heb ik heel wat ouders aan de zijlijn mogen meemaken, maar er zijn er maar weinig die zo dankbaar en attent zijn geweest als Jolanda.

Als Leidschendamse, met Stompwijkse roots was haar blik natuurlijk gericht op RKAVV, echter ik had het geluk dat Max er in 2006 voor heeft gekozen om bij Stompwijk 92 te komen voetballen. Ik heb Max vanaf de F-junioren t/m de A-junioren mogen begeleiden en vanaf dag 1 t/m de laatste wedstrijd was Jo meer dan betrokken bij het team en heeft ze een enorme hoeveelheid foto’s geschoten. Altijd toonde zij, natuurlijk ook sprekend namens de andere ouders haar dankbaarheid uit en werd ik beloond met leuke herinneringen. Zo kreeg ik meerdere keren een jaarboek waarin alle spelers hun mening over mij, de trainingen en het voetbalseizoen konden geven. Vooral het Jaarboek van het seizoen 2010-2011, waarin de D2 en D3 kampioen werden is geweldig. Dit boek blader ik nog regelmatig door en zo ook nu.

Naast jeugdleider zat ik ook in het jeugdbestuur en gaandeweg konden we meer en meer gebruik maken van Jo haar tomeloze energie en creativiteit. Van voetballen had ze geen verstand, maar in het organiseren van feesten en ander soortige evenementen was ze een kei. Zo werd ook onderdeel van de evenementencommissie en drukte ze een belangrijke stempel op de sinterklaas-, filmavonden, kerstfeesten, het discozwemmen, het oliebollentoernooi, de jubileumfeesten, vrijwilligersfeesten en het beter laat dan nooit toernooi.

En wat dacht je van de lipdup ten behoeve van het 25 jarig jubileum van Stompwijk 92, Can’t stop the feeling van  Justin Timberlake. Hieronder tref je de link zodat we hem allemaal nog eens na kunnen kijken.
http://www.ts-parfum.ru/video/-fKpdTc9j68. Ooit had ze zelf wens om Stompwijk got’s talent te gaan organiseren, dit is er helaas niet van gekomen.

Lieve Jolanda, in jouw woorden enorm bedankt voor al jouw energie, creativiteit en de attentie die je tentoon heb gelegd aan de leden en vrijwilligers van de club. Je was bijzonder.

Frank, Rik, Lara en Max wensen we sterkte met de verwerking van dit grote verlies. Hierbij wil ik Eric, Monique en de kinderen ook niet vergeten.

Namens Stompwijk 92

Hans Disseldorp

Een gedachte over “In herinnering aan Jolanda Olsthoorn met een lach”

  1. Mijn lieve nicht
    Jou sociale gedrag
    En met een prachtige lach
    Vergeet ik nooit
    Je zou mijn komen helpen omdat ik geen meiden had.
    Nou tante ik kom jou rijden als het nodig zal zijn
    Het heeft niet zo mogen zijn helaas
    Maar je blijft in mijn ?
    Heel veel strekte voor de Familie
    Jullie kunnen op haar terug kijken
    En een voorbeeld voor iedereen

Reacties zijn gesloten.