De kracht van crowdfunding Samen investeren in een toekomstbestendig boerenerf

Je kunt social media niet meer openen zonder een crowdfunding actie tegen te komen. De afgelopen 10 jaar zijn al duizenden ideeën met een crowdfunding campagne werkelijkheid geworden en met succes. Voor uiteenlopende projecten stappen initiatiefnemers en gevestigde ondernemers met hun project online binnen bij consumenten en bedrijven. In korte tijd wordt geld opgehaald en ingewikkelde stappen om een lening af te sluiten bij de bank zijn overbodig. Deelnemende crowdfunders haken aan met een serieus plan op papier en zijn tevreden met een tikkeltje rente, aflossing of een creatieve tegenprestatie. Vooral duurzaamheidstrijders, nieuwe makers en hippe horeca ondernemers starten hun onderneming met financiële bijdragen van hun digitale community.


Op Buitenplaats Molenwei loopt sinds kort crowdfunding ‘Molenwei Op Trek’. De agrarische locatie in de voortuin van Den Haag haakt aan op de provinciale ambitie ‘een toeristisch Zuid-Holland’.


Coronazomer 2020 is impulsief een start gemaakt met vrolijke tipi’s in de wei. Overnachten in een tent op een winderige locatie langs de A4 vraagt om aanpassing. Dat logees de centraal gelegen locatie wisten te vinden werd wel snel duidelijk. Komend seizoen gaat Molenwei voor comfort met hippe en verplaatsbare trekkershutten. Met stoere e-bikes die gereed staan worden gasten gestimuleerd om op de fiets de veelzijdige regio te ontdekken.

‘Met de crowdfunding willen we ook een signaal afgeven naar andere agrariers in het land’. ‘Want hoe waardevol is het als burgers mee-investeren in activiteiten die bijdragen aan een gastvrije groene omgeving?’ ‘En hoe gemakkelijk is het om verschillende culturen samen te brengen die beiden baat hebben bij een vitaal en toekomstbestendig platteland?’

Sinds 12 dagen staat Molenwei Op Trek op platform CrowdAboutNow. Als het eerste streefbedrag niet wordt opgehaald krijgen deelnemers hun ingebrachte geld terug en stopt de comfortabele kampeerbeleving. ‘Dat risico hoort bij het ondernemerschap en dan moet het zo zijn’. ‘De teller loopt de goede kant op en wie weet zien omwonenden nog kans om een voordeeltje te halen uit de transitie op Molenwei’.

Bert en Vicky
Buitenplaats Molenwei – Waar groen verbindt

Meer informatie op  www.crowdaboutnow.nl/molenweioptrek