Project groene energie Stompwijk stap verder

Enkele weken geleden heeft de coöperatie Zon op Leidschendam-Voorburg (ZonopLV) in de Dorpsketting aangekondigd met Rick van Boheemen van boerderij Akkerlust een gezamenlijk project met zonnepanelen te willen realiseren. Op de boerderij kan er een project worden gerealiseerd met 160 zonnepanelen. Er hebben zich inmiddels voldoende mensen met belangstelling aangemeld om verdere stappen te zetten. ZonopLV zoekt wel nog steeds leden die mee willen doen en mee willen investeren.

De inkomsten van het project geven gedurende vijftien jaar een rendement tussen 6-10% per jaar. En alle leden produceren groene stroom, verminderen hun CO2-uitstoot en helpen zo mee aan de energietransitie. Dat betekent dat leden bijdragen aan een beter klimaat én geld verdienen.

Mensen kunnen zich aanmelden met een mail aan info@zonoplv.nl. In het voorjaar zal er een bijeenkomst zijn voor alle geïnteresseerde inwoners van Leidschendam-Voorburg. Hopelijk kan dat een echte bijeenkomst worden in Stompwijk. De wens is de installatie nog voor de zomer te kunnen plaatsen. Vanaf juli profiteren dan meer mensen tenminste 15 jaar elke dag van de zon!

Rob Kniesmeijer, Voorzitter ZonopLV