hart onder de riem

Het idee was er snel, de woorden op papier vloeiden ook zo uit de pen. Er zijn veel uitdrukkingen die met het hart te maken hebben, zowel positief als negatief.
Als je iemand een hart onder de riem wilt steken gebruik je natuurlijk de positieve!

Valentijnsdag stamt al uit de derde eeuw na Christus en is genoemd naar de priester Valentinus die, volgens de verhalen, veel goede daden verrichtte.

Sinds het uit Engeland en Amerika overgewaaid is als de dag van de liefde werden er in eerste instantie anoniem kaarten verstuurd of gegeven aan een stille liefde. De laatste jaren duikt de commercie erin en worden er steeds meer cadeaus aan elkaar gegeven door vooral de jeugd. Even aan een ander denken is goed, maar het moet niet te gek worden en het moet zeker geen verplichting zijn. Vlietwensen ging akkoord met het voorstel om de mensen die het kunnen gebruiken even een hart onder de riem te steken en zorgde dat het financieel mogelijk werd. Bedankt hiervoor.

Natuurlijk zijn er mensen vergeten want Valentijn kent ook niet elke situatie in het dorp en door het slechte pad kon er ook niet overal wat door de brievenbus worden gedaan. Het was prachtig winterweer het afgelopen weekend, maar op sommige plekken spekglad en er was een chaos bij de Kniplaan vanwege de vele schaatsliefhebbers. Fijn dat zoveel mensen zo lekker buiten aan het schaatsen en wandelen waren, sommigen met slee met of een kind of een kratje bier. Hopelijk genieten de ruim 150 mensen die we wel konden bereiken van de Valentijnsgroet.

Hartelijke groeten, Valentijn