Gemeente nieuws

De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht, maar de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf 1 maart deels weer open. Vanaf 3 maart zijn er onder voorwaarden verruimingen: jongeren tot en met 26 jaar mogen weer samen buiten sporten op sportaccommodaties, contactberoepen mogen weer uitgeoefend worden en de detailhandel mag open voor winkelen op afspraak.

Tweede Kamerverkiezing coronaproof

Vanwege corona is de Tweede Kamerverkiezing dit jaar verspreid over drie dagen in plaats van één. Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart zijn stembureaus open. Mensen van 70 jaar en ouder mogen vanaf 10 maart hun stem op de post doen of inleveren bij een speciale locatie.

Pas op voor oplichters aan de deur of op straat

In Leidschendam-Voorburg zijn oplichters actief. Zij zeggen dat zij van de gemeente zijn en proberen met een smoes bij u binnen te komen. Of zij spreken u aan op straat. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. Pas op: dit zijn oplichters en geen medewerkers van de gemeente.

Burgernetapp voor veilige buurt

Heeft u de Burgernetapp nog niet? Download hem dan snel en werk mee aan een veilige buurt! Als u een oproep ontvangt, kunt u mee helpen zoeken. Als u iets ziet dat van belang is, belt u direct met de meldkamer via de ‘bel politie’-knop.