Positieve reacties op afhaalbibliotheek

De leden van de Bibliotheek aan de Vliet stellen de afhaalbibliotheek erg op prijs. Dat blijkt uit de vele positieve reacties die de medewerkers ontvangen. In verband met de huidige coronamaatregelen is de afhaalbibliotheek weer verlengd tot en met 15 maart.

Afhaalbibliotheek
Vorig jaar april startte de Bibliotheek aan de Vliet noodgedwongen met de afhaalbibliotheek. Door de coronamaatregelen was een gewoon bezoek aan de bibliotheek niet altijd meer mogelijk. Met de afhaalbibliotheek kwam er toch een mogelijkheid om zoveel mogelijk leden van nieuwe boeken te voorzien.

Zelf kiezen of kiezen voor een verrassing

Bij de afhaalbibliotheek kunnen leden zelf maximaal 5 boeken reserveren uit de collectie. Of ze kiezen ervoor dat de bibliotheekmedewerkers een verrassingspakket samenstellen van maximaal 5 titels. Voor kinderen en jongeren zijn pakketten beschikbaar naar leeftijd. Volwassenen hebben de keuze uit de pakketten Spannend & Actief, Liefde & Leven en Literatuur & Cultuur. Op een afgesproken tijd kunnen de boeken dan worden afgehaald.

Positief
De belangstelling voor de afhaalbibliotheek is erg groot. Sinds de start zijn er bijna 13.000 pakketten besteld bij de locaties in Leidschendam, Rijswijk, Stompwijk en Voorburg. De leden van de bibliotheek zijn erg positief over de afhaalbibliotheek. Dat blijkt uit de vele reacties en de attenties die we ontvangen. En dat zorgt weer voor blije medewerkers die dagelijks aan de slag te gaan om de aanvragen klaar te zetten.

Een greep uit de reacties die wij ontvingen

In Rijswijk zei een klant dat het tasje met boeken haar hele weekend goed had gemaakt!

Een medewerker werd toegezongen door de telefoon nadat een lener en zijn dochter het tasje ophaalden in Leidschendam.

We ontvingen een mail van een lener met een hartelijke dank en warme

groeten namens haar dochter voor het leuke jeugdboekenpakket. “Ze is gelijk gaan lezen. De boeken vielen in de smaak.”

“Wat fijn! Ik heb het opgehaald. En een ander boek weer teruggebracht. Wat een goed systeem om het zo te doen: het ophalen met de tasjes werkt

perfect. Groet en tot de volgende keer.”

Ontdek de afhaalbibliotheek

Wilt u ook lekker blijven lezen en gebruikmaken van de afhaalbibliotheek? Ga naar www.bibliotheekaandevliet.nl/afhaalbibliotheek en maak uw keuze.