Oud-trainer Co de Visser (77) overleden

Op 20 februari jl. is Co de Visser, oud-trainer van Stompwijkse Boys (1971-1973) overleden. In die paar jaar maakte hij naam en faam vanwege zijn ambitieuze instelling, zijn onconventionele houding en zijn kwaliteit om een groep jonge voetballers te binden, voor zich in te nemen én naar een hoger niveau te tillen. Een sfeermaker, die in korte tijd grote indruk maakte. Op mensen ín en rond het voetbalveld.  Het was dan ook spijtig, dat hij met het standaardelftal tot twee keer toe nét naast het kampioenschap greep. Voor Co was ‘de derde helft’ net zo belangrijk als de voetbalduels zelf. Hij had temperament, stond tussen én boven de spelersgroep  en ging een botsing met bestuurders niet uit de weg. En doordeweeks na de training nog even op stap, hij was er bij. Sterker, soms kwam Co zelf met zo’n voorstel…    

Met Co hebben voetballers in Stompwijk enorm veel plezier beleefd. Als geen ander kon hij spelers oppeppen en zij gingen voor hem door het vuur. Een trainer met een grote mond,  die gek was van voetbal. Voor spelers een heel bijzondere man, die we graag zo willen herinneren.

Co de Visser was tevens jarenlang directeur van sporthal en zwembad De Fluit in Leidschendam, waar vele zaalsporters (o.m. uit de ‘HVS-tijd’) en toeschouwers hem van kenden.

Jack Luiten