Agnes’ wekelijks praatje

Ik hoorde van twee vriendinnen,

die hun eigen Ouderen Soos gingen beginnen

het wachten duurde hen te lang,

dan maar zelf aan de gang

dus op dinsdagmiddag komen ze bij elkaar

de knutselspulletjes liggen dan al klaar

schaar, lijm, papier, naald en draad

en ook de koffie staat paraat

een lekker koekje erbij

van die lekkere koffiewafels worden zij wel blij

maar waar kan je die nou toch kopen?

ze hebben alle supermarkten in de buurt afgelopen

of ze de wafels gevonden hebben weet ik eigenlijk niet

maar ach, alles is lekker wat je ziet

voorlopig kunnen we in het Dorpspunt helaas nog niet beginnen

dus moet je toch zelf wat verzinnen

om gezellig de tijd door te komen

en stiekem te dromen

over het moment dat we weer met alle leden

gezellig op de dinsdagmiddag spelletjes kunnen spelen

maar de twee vriendinnen hebben voorlopig veel plezier

en het resultaat ziet u hier:

Ik vond dit toch zo’n creatieve oplossing dat ik die graag met alle leden wil delen. Want eerlijk is eerlijk, het duurt nu toch wel allemaal erg lang. Al meer dan een jaar kunnen we de dinsdagmiddag niet naar het Dorpspunt en dat is echt een gemis. Het is altijd zo gezellig, ook wij als bestuur keken er elke week weer naar uit. Voorlopig zullen we dit jaar ook nog wel niets kunnen doen. Het vaccineren is begonnen maar dat gaat niet erg vlot, er is altijd wel wat en de gewone mensen, niet alleen onze leden maar het hele dorp is er de dupe van. Inmiddels is er wel een groep mensen die de tweede spuit heeft gehad, dus er zit wel een beetje schot in de zaak maar verder zullen we moeten wachten.

Het was de laatste dagen heerlijk weer, bij veel van onze leden hoor ik dat de blauwe druifjes al redelijk zijn uitgebloeid, bij ons moeten ze nog beginnen. We hebben ze de eerste tijd in de hobbykas gehad en daar is het een stuk koeler dan in huis, dus dan groeien ze ook minder hard. Nu hebben we ze naar buiten gedaan en mogen ze gaan groeien. Als ze uitgebloeid zijn gooi de bolletjes dan niet weg maar bewaar ze en zet ze volgend jaar opnieuw in de grond. Dan hebben we er weer plezier van. Een jaar of 5 geleden hebben we een hele zak blauwe druifjes gehad en ieder jaar opnieuw komen ze weer op en hebben we een prachtige blauwe oase. Je hoeft er weinig tot niets aan te doen alleen maar van te genieten.

Lieve leden we hopen toch zo dat we elkaar dit jaar gezond en wel weer in het Dorpspunt zien om een gezellige middag met elkaar te hebben. Helaas hebben wij het niet voor het zeggen, ook wij zijn afhankelijk van allerlei factoren en wij zijn niet degene die beslissen of we weer kunnen starten. Maar we doen er alles aan om als we groen licht krijgen ook weer zo snel mogelijk te kunnen beginnen. Tot die tijd, hou vol!!! Als jullie het kunnen dan kunnen wij het ook.

Een hele lieve groet namens het bestuur van Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris