Voor een prikkie

Afgelopen zaterdag ontving ik een uitnodiging van de Stompwijkse huisartsenpraktijk en een begeleidend schrijven van het RIVM voor mijn eerste vaccinatie. Hoera, ook al is het Astra Zenica.

Deze wordt op donderdagochtend 1 april in de  kerk gegeven. Ik kan niet ontkennen dat ik toch even aan een april grap moest denken. Niet naar het Ado stadion, maar gewoon om de hoek. De kerk is hiervoor benaderd en ja daar mag voor de gelegenheid gebruik van gemaakt mag worden. Ik weet zeker dat menigeen jaloers is. Niet eerder is er immers zo dichtbij huis gevaccineerd.

Binnen de familie gaan via de groepsapp de nodige berichten heen en weer, wie nu weer een uitnodiging heeft gekregen en dan de reacties hierop. “Hoe kan dan nou, je bent veel jonger of ik zit in de risicogroep”.  De richtlijnen lijken elkaar te doorkruisen, al gemaakte schema’s van de GGD lopen door. Er lijkt sprake van een inhaalactie voor de groep 60 tot 65 jaar en dat is alleen maar toe te juichen. Ik ga ervan uit dat zodra er nieuwe vaccins  beschikbaar zijn, de volgende groep wordt opgeroepen. Voor alle duidelijkheid het is dus geen 1 april grap…..

Petra