Schoner Stompwijk

Op mijn oproep voor liefhebbers om Stompwijk schoner te houden heb ik tot nu toe 11 positieve reacties ontvangen en dat is natuurlijk fantastisch. Nu ik hier mee bezig ben valt het mij op dat er eigenlijk in heel Nederland veel actiever opgeruimd wordt in coronatijden. Mensen gaan meer naar buiten, ergeren zich en steken dan zelf de handen uit de mouwen. Ook in combinaties van het maken van dagelijkse ommetjes van minimaal 20 minuten, tot hardlopers die op hun ronde al snel een vuilniszak vol hebben, in Zweden doen ze aan rapen en joggen en ze hebben hier een mooie combinatie van gemaakt. Bij ons zou het raapjoggen genoemd kunnen worden. Een erg goede intervaltraining.

Dirk Groot uit Purmerend is een afvalopruimer die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt zegt op zet bij zijn kenmerken op Insta: ‘Vijanden: afval en plastic soep. Superkracht: kan een stuk afval in minder dan een seconde oppakken!” (Bron Volkskracht afgelopen week.)

De afvalopruimers kunnen natuurlijk overal mee naar toe genomen worden, zoals onze buitengebieden of parken in andere steden.

Nu zie ik ook veel blikjes en ander afval in de kleine slootjes liggen, vooral in de Ondermeer. Hier is al eerder aandacht aan besteed, er is een malloot die dagelijks een leeg bierblikje in de kanten werpt. Want leeg mee terugnemen schijnt nogal problematisch te zijn of hij valt door de mand.

Ik zag dat vorige week Lisa op het schoolplein ook echt veel zooi heeft opgeraapt, voor haar heb ik ook zo’n afvalknijper in gedachten.

Ik heb twee fondsen aangeschreven die zich hierover gaan buigen en ik hoop natuurlijk op een goed resultaat, zodat ik de bestelling de deur uit kan doen.

Als je nog mee wilt doen, meld je dan deze week nog aan bij:

redactie@dorpsketting.nl, ook als je een visnet met lange arm wilt hebben. Dan wordt straks super schoon in Stompwijk en omgeving.

Buiten zijn en vuil oprapen is dubbel gezond, ik vond onderstaand plaatje op facebook.

Petra