Schoner Stompwijk

De actie voor een schoner Stompwijk vordert gestaag. Er zijn meerdere fondsen aangeschreven voor een bijdrage voor het aanschaffen van materiaal. Een fonds heeft het verzoek afgewezen, Vlietwensen heeft de bijdrage iets verhoogd en van dat bedrag zijn de eerste 12 afvalgrijpers besteld. De visnetten en de ringen voor de afvalzakken heb ik nog even doorgeschoven in afwachting van fonds nr. 3. De grijpers zijn immers het aller belangrijkst.

Veel afval wordt nu bedekt door het uitbundige onkruid dat overal weelderig groeit en bloeit. Het zal misschien nu nog wel zoeken zijn, maar zodra er gemaaid is, zal er helaas weer veel troep te vinden zijn. Het mooie is dat we vanuit verschillende kanten van het dorp aanmeldingen hebben, zodat alle hoeken aangepakt kunnen worden en we niet in elkaars vaarwater komen te zitten.

Ik kreeg nog het idee aangereikt om de grijpers bij de gemeente aan te vragen. Dit hebben we eerder gedaan en een speciale dag hiervoor uitgetrokken. Dat was toen nog een hele organisatie voor één dag. Nu wordt er het hele jaar door opgeruimd en een extra goede reden om lekker naar buiten te gaan, want dat wandelen gezond is, weten we allemaal.

Ik zou er wel graag een fotomomentje van maken. Daarom nodig ik Trees, Jona, Joop, Gijs, Marieke, Jan, Nel, José, Annemieke, Lisa, Noah en Ria uit op zaterdagochtend 22 mei om 10.00 uur bij mij in de tuin, Dotterbloem 1, uit om de grijper af te komen halen. Dan gaan we met z’n allen op de foto en kan iedereen beeld kan krijgen van deze enthousiaste groep milieubewuste dorpsgenoten. En dan hup aan de slag.


En voor de rest van het dorp: laat het niet alleen aan deze enthousiastelingen over. Je hoort natuurlijk zelf je afval in de vuilnisbak te doen (wat heen mee kan, kan ook terug). Daar ligt de grootste besparing. En je mag natuurlijk altijd zelf ook bukken!

Opnieuw mogelijk gemaakt door Vlietwensen, waarvoor onze hartelijke dank.

Petra