We gaan de bloemetjes weer buiten zetten

Dat gaan we op zaterdag 22 mei doen, met een aantal vrijwilligers die zich hier jaarlijks mee bezig houden. De nieuwe bakken zijn besteld en de bloemen worden weer ingekocht door Ingrid die voor stevige hanggeraniums heeft gekozen.

De bakken worden weer in ere hersteld, een paar zijn er afgezakt en eentje heeft de oudjaarsviering niet goed doorstaan. Inmiddels zijn de bakken niet meer om aan te zien, dus het wordt de hoogste tijd.

Elke bak heeft een eigen verzorger, de bakken worden immers ook bijgehouden en de dode blaadjes verwijderd. En wat dacht je van water geven. Niet vaak, zeker als het veel regent, is deze klus een fluitje van een cent. Maar bij droog weer moet er toch 1 x per 4 weken water gegeven worden.

Misschien leuk om de vermelden dat Corrie en Koos van Wissen de zorg hebben voor de bakken aan de Kniplaanbrug. Wilma en Ton van Es die van de Tuinbouwbrug, al zal dat even puzzelen worden met de nieuwe brug. De Huyssitterbrug leent zich hier helaas niet voor vanwege de wat ‘naar buiten vallende’ leuning om de auto’s meer ruimte te geven (al denken we nog na over een mogelijke oplossing).

Bij de kerk en de brug naar het Dorpshuis worden de geraniums vertroeteld door Aad en Marian Vincenten.

Bij de Hoge Brug valt deze eer aan vooral Klaas en (een beetje) Els Abelsma en dat is een flink aantal, mede om ook het verkeer op het water hiervan te laten genieten.

Op de Meerlaan door Hélène van den Bosch, Jos van Santen en Tom en Marjolein Janson.

Er worden co-verzorgers gezocht voor de 3 dubbele bakken bij de supermarkt. Ze worden op werkbare hoogte opgehangen.

Het vernieuwen en weer vullen van de bloembakken is dit jaar opnieuw mogelijk gemaakt door Vlietwensen en het Van Ravestynfonds en de sponsoren vanuit het dorp, waarvoor héél veel dank.

Petra