De bloemetjes staan weer buiten

Het voorjaar staat voor de deur en de bloemetjes willen graag buiten gezet worden. Het koude voorjaar met nog veel winterse nachten is half mei altijd de juiste tijd om hiermee aan de  slag te kunnen. Door aanvullende giften konden er toch nog 3 dubbele bakken bij de supermarkt geplaatst worden.  Er hangen inmiddels 32 halve bakken in het hele  dorp, zo  wordt het elk jaar nog fleuriger.

De start was bij Tom en Marjolein Janson, waar we beginnen met koffie en zelf gebakken taart en een kleurrijke sing-a-long cake gebakken door haar broer. Het regent nog aardig en we verzamelen buiten onder een tent.

Dan gaan we spreiden en worden diverse locaties  onder handen genomen. We moeten de nieuwe, 2e hands bakken zelf ophangen en daar hadden we eigenlijk niet op gerekend en dat heeft nogal wat voeten in aarde gehad. Een bak die echt kapot was, het is niet de bedoeling dat je hieraan gaat hangen!

Hier was geen rekening mee gehouden, dus  bijkomende kosten, onderling overleg met een andere sponsor en het sein komt op groen. Kromme beugels, te groot, te klein, missend gereedschap, tyraps, extra keukentrapjes, e.d.  We komen er wel en uiteindelijk helpt Gé van Fioribizz ons toch enorm op weg.

We krijgen vooral veel positief commentaar, maar ook de tip om wat meer jongeren in te schakelen. Het team is nogal stram om op wankelende keukentrapjes te gaan staan.

We zijn met z’n allen weer lekker een paar uur buiten aan het werk geweest en we hopen hier weer veel mensen blij mee  te kunnen maken. Ik word zelf ook zo vrolijk van alle gevulde bloempotten bij de bruggen die door  de bewoners zo mooi opgefleurd zijn.

Ook hier gaat  de dank weer uit naar het Van Ravesteyn-fonds en Vlietwensen en bedrijven en particulieren die het dit jaar weer mogelijk gemaakt hebben.

Petra