Geen Stompwijks feest in 2021, misschien wel kortebaandraverij

Het bestuur van de harddraverijvereniging Nooit Gedacht heeft moeten besluiten om het jaarlijks  Stompwijks feest af te gelasten. Maar wellicht dat de kortebaandraverij op maandag 19 juli nog wel doorgang vindt. Maar dan alleen mét publiek. 

De coronaregels en de op handen zijnde versoepelingen maakten het extra lastig voor Nooit Gedacht om nu knopen door te hakken. Iedereen wil zó graag dat het evenement, nadat er in 2020 al een streep door werd gehaald, dit jaar wel doorgaat. Veel factoren en omstandigheden zijn gewikt en gewogen en de slotsom luidde dat het Stompwijks feest, zoals we dat allemaal kennen, niet door kan gaan. Geen optocht, geen feesttent en dus ook tal van andere activiteiten die zijn geschrapt. Zeer spijtig, maar we kunnen niet anders.

Het bestuur heeft nog wel de hoop, dat – gegeven de versoepelingen die nu met de coronaregels in de pijplijn zitten – de 111e kortebaandraverij nog wel door kan gaan. Als het zo ver komt, dan alleen mét publiek. Anders gezegd: een draverij zonder publiek (via internet te volgen) is voor het bestuur geen optie.

Het is een heel lastige afweging geweest om nu besluiten te nemen, maar verder uitstel was niet mogelijk. Nooit Gedacht blijft hopen op een kortebaan en zal daar over binnenkort, uiterlijk zaterdag 5 juni, een besluit nemen. We zullen u zo spoedig mogelijk informeren.      

Theo v.d. Bosch,

namens bestuur Nooit Gedacht