Agnes’ wekelijks praatje

Rectificatie

Lieve leden,

Ik beging deze week met een rectificatie n.a.v. mijn stukje van vorige week. Daar schreef ik dat Andrea na 25 jaar haar kapsalon sluit maar dat ze wel thuis blijft kappen. Echter mensen zien daar tegenop omdat het wassen van de haren boven de gootsteen of in de douche zo’n gekledder met water is. Dat is echter een misverstand, Andrea beschikt over professionele spullen waaronder een goede mobile wasbak waar zonder geknoei de haren mee gewassen kunnen worden. Dus maakt u gerust een afspraak met haar dat ze bij u thuis komt met haar spullen.

Andrea, mijn excuses, het is totaal niet mijn intentie om je neer te zetten als onprofessioneel. Ik wens je heel veel succes voor de toekomst met veel klanten aan huis.

Agnes Hofstede, secretaris Ouderen Soos Stompwijk

Wat was het weer slecht weer afgelopen week. Ik heb het de hele week koud gehad, hoeveel kleren ik ook aantrok, ik kon niet warm worden en de houtkachel heeft weer overuren gemaakt. Gelukkig is het inmiddels wat beter en wat warmer en ik hoop dan ook dat het heel lang zo blijft. We zijn allemaal wel aan wat zonnestralen toe, ik kan me niet herinneren dat we ooit zo’n slecht en lang voorjaar hebben gehad. De langste dag, 21 juni is al over 3 weken en dan gaan we alweer aftellen naar de herfst, terwijl we nauwelijks de zon hebben gezien. Maar wat niet is kan nog komen dus daar gaan we voorlopig maar van uit.

De Corona cijfers gaan op en neer, was Griekenland vorige week nog vrij gegeven als vakantie land, inmiddels zijn er diverse eilanden alweer behept met code oranje. Ik was er al bang voor, het is toch vroeg, men wil te snel. Ook in Nederland hebben ze de smaak van het versoepelen te pakken. Was het eerst de bedoeling dat er weer een aantal versoepelingen op 9 juni zouden plaatsvinden, het gaat zo goed dat men dat vervroegd heeft naar 5 juni. Sorry hoor, maar daar kan ik met mijn pet niet bij, dat zijn zegge en schrijven 4 dagen, het kost weer een heleboel geld en die 4 dagen zouden net nodig kunnen zijn om een nieuwe lock down weer te voorkomen. Dus schiet mij maar lek, ik snap het niet meer. Wat ik wel snap is dat we helaas nog steeds niet kunnen beginnen met de dinsdagmiddag soos. Ook al is iedereen geënt, de ruimte is en blijft te klein om op anderhalve meter van elkaar ons ding te kunnen doen. Dus helaas moeten we nog geduld hebben want deze maatregel zal als laatste eraf gehaald worden. Ik heb stiekem de hoop dat we de decembermaand met elkaar kunnen vieren, maar dat is geen gegeven en het zal gewoon afwachten zijn. Wij, het bestuur, missen jullie ontzettend!!

Waar we wel van kunnen genieten is van onze mezen familie die ook dit jaar weer hun intrek heeft genomen in ons zelfgemaakte nestkastje dat we een aantal jaren geleden in elkaar getimmerd hebben. Inmiddels valt het bijna uit elkaar van ellende maar daar trekken papa en mama mees zich niets van aan. De hele dag wordt er druk heen en weer gevlogen, eerst zagen we ze met allerlei takjes en hooi en strootjes in hun bekje naar binnen gaan en ja hoor, anderhalve week geleden was het zover, de takjes werden vervangen door wormpjes en insecten en dus was er gezinsuitbreiding geweest. Kijken durven we nog niet, maar als je bij het kastje staat en goed luistert hoor je het gepiep van jonge meesjes. Superleuk en we kunnen bijna niet wachten totdat de jonkies eruit komen voor hun eerste vliegles.

Zoals we genieten van de meesjes, zo balen we van de spitsmuizen. Die hebben de wonderplanten de we net gepoot hadden ontdekt en kennelijk vonden ze het erg lekker want de plantjes zijn helemaal kaal gevreten. Staat alleen maar een steeltje en verder niets. Dat is verdrietig om te zien, het is al de tweede keer dat het mislukt maar we blijven optimistisch en gaan gewoon verder voor een derde keer. Als ze het dan wel gaan doen dan doen ze hun naam eer aan, dan is het echt een wonder.

Schudt de winter uit je hoofd

Want er is mooi weer beloofd

Laat de boel de boel

En geniet van dat ene doel

Schop je schoenen van je blaren

Wees vol goede moed

En loop op blote voeten

De Lente tegemoet

Lieve Leden, maak er toch weer een fijne week van en tot de volgende week.

Namens het bestuur Ouderen Soos Stompwijk, Agnes, secretaris

Een gedachte over “Agnes’ wekelijks praatje”

  1. Hoi Agnes.
    Mooi rectificatie voor Andrea. Ik denk dat ze daar wel tevreden mee is .Groetjes Ma.

Reacties zijn gesloten.