Hallo lieve kinderen,

Gaat het goed met jullie? Vast wel, denk ik!

Zeg, telkens weer als ik naar de kalender kijk, verbaast ’t mij opnieuw hoe snel of de tijd gaat! Zo is het januari en nu is het opeens weer mei!

Dat zie je niet alleen aan de data, maar ook aan andere gebeurtenissen o.a: feesten enzovoorts!

Neem nou bijvoorbeeld Moederdag. Zodra Moederdag voorbij is, of wanneer je zelf jarig bent, dan weet je zonder meer dat we alweer een jaartje verder zijn! Ja, zo snel gaat dat!

Evenzo met Pasen, Hemelvaart en nu is Pinksteren ook alweer voorbij! Het gaat echt hard!

O ja, maar even tussen haakjes: (Wat Moederdag betreft: Hebben jullie je mama nog goed kunnen verrassen en verwennen? ik hoop dat zij een fijne dag hebben gehad, want mijn dochter  die bezorgde mij eveneens een onverwachte verblijding, want toen ik uit De Dorpsketting wou gaan lezen, zag ik opeens ‘Moeder Olivia’ staan. “Hé” dacht ik, “wie is nou die andere moeder met dezelfde naam als die van mij!” Natuurlijk was ik zeer nieuwsgierig, dus bladerde ik snel door en……? De ontknoping vond ik op bladzijde 5. Joh, niet te geloven! Sjonge, sjonge, Ik bleek zelf die “Moeder Olivia” te zijn! Mijn eigen dochter wou mij op deze manier in de bloemetjes zetten! Wat een verrassing met ook haar gedichtje erbij! Dat had ik echt niet verwacht. Prachtig hoor! Dank je wel, lief kind, Super!

Maar nu gauw even terug naar daar waar ik mee begonnen was nl, dat de tijd zo snel gaat en dat Pinksteren nu ook alweer voorbij is! Toch wil ik alsnog  over dit mooie feest  praten! Trouwens, vorig jaar heb ik ook al hierover geschreven, weten jullie dat nog?

Misschien kunnen jullie je het verhaal nog herinneren, dat, voordat Jezus naar de hemel ging, Hij aan Zijn apostelen had gezegd dat Hij de Heilige Geest zou sturen, om hen knap en sterk te maken, zodat zij aan iedereen over Jezus konden vertellen.

Dat gebeurde ook toen Zijn apostelen bij elkaar waren.

Opeens kwam daar een hele sterke wind met veel lawaai uit de hemel, zomaar binnen in de zaal aangewaaid!

Het wonderlijke hiervan was dat ze allemaal een vlammetje boven hun hoofd kregen, maar dat deed helemaal geen pijn!

Het was de Heilige Geest, die Jezus hun had beloofd! Het was alsof ze plotseling heel knap en sterk waren geworden, want zij konden zomaar opeens in andere talen spreken!

De andere mensen die bij elkaar waren gekomen, om het Pinksterfeest  (dat is het Joodse oogstfeest) te vieren, konden hen ook goed verstaan. Iedereen kon elkaar nu verstaan, in wat voor taal dan ook! Dat was het werk van de Heilige Geest! Heel veel mensen lieten zich dopen en gingen ook het verhaal van Jezus verder vertellen!

Wat leren wij hiervan? Nou, heel veel!

Wij leren dat  ook wij mee mogen vertellen aan anderen over Jezus, hoe goed Hij voor ons is geweest en voor ons  heeft geleden en over God onze Vader, die  Jezus aan ons heeft gegeven  en over de Heilige Geest!

Denk maar aan de Vrucht van de Heilige Geest! Ken je de 9 delen nog? Liefde, vrede , vreugde…….enz! Want die zelfde H. Geest, woont ook in ons en geeft ons kracht om zo als Jezus te leven!

Daarom ben ik blij dat kinderen van de Maerten v.d. Veldenschool, maar ook andere kinderen, binnenkort hun Eerste Heilige Communie gaan doen en het Sacrament van het Heilig Vormsel, zullen ontvangen!

Dan hebben ze veel meer kracht en plezier om over Jezus te vertellen aan andere mensen, maar gewoon met elkaar praten over Jezus, is ook goed hoor!

Op deze wijze kan je ook en steentje bijdragen aan wat Jezus van ons vraagt, om als kinderen van God te leven en Zijn woord te verkondigen!

Dat kan je eveneens doen door ook jouw eigen talenten te gebruiken, om anderen blij te maken met de dingen die je goed kan doen, bijvoorbeeld muziek maken of zingen, tekenen, handwerken, noem maar op!

Zullen wij allemaal ons best doen om  te leven zoals God dat wil, ook al valt het niet altijd mee?

Okay, laten wij blijven bidden en God vragen dat het Vuur van de Heilige Geest in ons blijft branden, zodat wij met plezier kunnen doen, wat Jezus van ons vraagt! Succes!

O ja, niet vergeten hoor, 20 juni is Vaderdag.

Ja, dit was dan weer en tot de volgende keer, maar…….. eerst nog even dit:

Vertel eens wat:

1) Waar was mama het meeste blij mee op Moederdag?

2) Heb je al een idee wat je voor papa met Vaderdag gaat doen?

3) Durf je aan andere mensen, over Jezus te vertellen? Wat vertel je dan?

Creatief bezig zijn:

1) Denk na over jouw talenten, misschien kan je van iets waar je goed in  bent iets moois voor papa maken of doen (mag ook voor iemand anders hoor!)

Muziek:

1) Al is Pinksteren al voorbij, toch blijft de vraag van Jezus om steeds over Hem te vertellen, daarom dit liedje.

    Tik maar bij You-tube, het volgende in: “Wij zullen gaan”  (suusijs)

Okay, lieve kinderen, ik wens jullie Gods zegen toe en fijne dagen!

Groetjes en veel liefs,

Olivia (voorleesjuf)