Mijn leven met corona

Ik sprak een Joop Hilgersom die 18 mei 75 jaar geworden was. Hij was nog helemaal in feeststemming.

Ze hebben het in tweeën gevierd, want om nu alles bij elkaar te zetten is iets te risicovol in deze tijd.

Maar gelukkig was het mooi weer en konden ze ook heerlijk buiten zitten. Het is een superfeest geweest. (Agnes)

Het coronavirus doet ons niet zoveel, begrijp me niet verkeerd, we hebben er niet zoveel last van is misschien beter omschreven. Het is nou eenmaal zo en we hebben er geen moeite mee. We wonen lekker buiten, kunnen in de tuin zitten en ik heb sinds kort een scootmobiel omdat ik niet meer fietsen kan. Dan gaat Rosina op de fiets en ik op de scootmobiel en dan gaan we er lekker op uit. Had liever gehad dat ik op de fiets ging en Rosina op de schootmobiel maar dat is nou eenmaal niet anders haha. We gaan ook nog met de auto weg en boodschapjes doen we zelf.

Nee, wij begrijpen het wel maar er zijn natuurlijk echt hele oude mensen die zijn wel zo gewend te leven maar begrijpen het soms niet. Die komen niet meer buiten en er komt niemand op bezoek, dat is wel zwaar.

We zijn verder gelukkig nog goed gezond en vermaken ons wel, het is alleen jammer dat we niet meer kunnen kaarten. Het zal niet mee vallen om de Soos weer op de starten, de ruimte is dan toch te klein. Misschien moet je in groepen gaan werken maar dan nog blijft de anderhalve meter afstand een probleem. Jullie moeten maar goed nadenken hoe jullie dat weer in een vat kunnen gieten zodat we er allemaal weer plezier van kunnen hebben.

Wij gaan gewoon lekker door zo en zolang we het virus niet krijgen dan zijn we meer dan tevreden.

Maak er maar een mooi verhaaltje van en dan zien we t.z.t. het boekje wel verschijnen.

Joop en Rosina Hilgersom

(uit het boekje (mijn) leven met corona, dat in het begin van de coronatijd, – vorig jaar dus – door en voor de leden van Ouderen Soos Stompwijk is gemaakt)