Panorama Landleven

Aan de Barn op de Molenwei wordt nu nog met man en macht gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen voor de officiële opening donderdag 10 juni.
Afgelopen vrijdag zijn de doeken door een groep kunstschilders en vrijwilligers overgebracht vanaf de loods waar de afgelopen 1,5 jaar geschilderd is aan het Panorama naar het nieuwe onderkomen. Het was toch wel een memorabel moment en gelukkig verliep de verhuizing redelijk vlot en nu staan de doeken strak gespannen te wachten op bezoekers.

De geschiedenis van 75 jaar plattelandsontwikkeling, veel staat erop, maar waarschijnlijk staat er net zoveel niet op. Tijdens het schilderen kwamen er steeds nieuwe ideeën tevoorschijn en het is dat het doek niet groter was, anders had het misschien wel een Panorama van 80 meter geworden i.p.v. de 40 meter die het nu beslaat. Het is zeker de moeite waard om een
bezoek te brengen aan de Molenwei deze zomer. Elk weekend zijn er van 10.00 uur tot 16.00 uur rondleidingen. Voor boekingen www.panoramaplatteland.nl. De tickets zijn € 7,95 inclusief koffie, thee of fris. Kinderen tot 14 jaar gratis.

Omdat het voor de Stompwijkse ouderen wel tijd is voor een uitje heb ik contact opgezocht met het bestuur van Ouderen Soos van Stompwijk om gezamenlijk een onvergetelijke middag te organiseren. Deze middag is inclusief de rondleiding, een kopje koffie of thee met wat lekkers en na de rondleiding nog even gezellig met elkaar wat kletsen en drinken op het terras. Even een middag er tussenuit, kaarten kan nog niet, maar dit kan wel.
Gelukkig was ook Vlietwensen enthousiast en kunnen we het mede daardoor echt realiseren. Er staan 2 (of zelfs 3) middagen gepland.

De eerste is dinsdagmiddag 29 juni, aanvang 13.30 tot 16.00 uur.

De tweede op 8 juli van 14.00 tot 16.30 uur.

Er kunnen maximaal 40 personen per middag ontvangen worden om elkaar toch de ruimte te geven. Wil je komen, geef jezelf dan op met het formulier dat hieronder staat en doe dat in de bus bij mij op de Meerlaan 6 of bij het Dorpspunt. Via de mail kan natuurlijk ook ria.luiten6@gmail.com.

Je hoeft geen lid van de Ouderen Soos te zijn om deze middag mee te
beleven. Ken jij iemand die geen Dorpsketting leest, maar het wel leuk vind om dit mee te maken, geef de tip door!

Kun je deze middagen niet neem dan contact met mij op, zodat we een
andere oplossing vinden.

Hopelijk herkennen jullie veel van ons dorp, maar ook van de historie en alle mooie en minder mooie zaken uit de ontwikkeling van het plattelandsleven. Ik vond het een feest om eraan mee te mogen helpen en hoop dat jullie net zoveel genieten van het resultaat.

Voor het openingsweekend 11, 12 en 13 juni zijn nog voldoende kaartjes
beschikbaar. Voor de latere data zijn al wel meer boekingen.  Dus wil jij er als een van de eersten rustig van genieten? Bestel dan nu je kaartje online via panoramaplatteland.nl. In verband met de eisen vanwege corona moet je van tevoren kaartjes bestellen. Het is de moeite waard.

Ria Luiten