Lieve leden,

Ik ben er weer. Vorige week moest ik helaas verstek laten gaan, maar wat heb ik jullie en het schrijven gemist. Maar ik heb weer praatjes dus kan die praatjes mooi op papier kwijt. De afgelopen week heb ik intensief te maken gehad met de medewerkers in de zorg en in kan niet anders zeggen dan: petje af. Nu het Covid-19 virus wat terugloopt en ze het iets rustiger krijgen zie je de één na de ander instorten. Al die maanden gewoon gas gegeven, niet nadenken maar doen en daar krijgen ze nu toch een beetje de rekening van gepresenteerd. De zorg, het moet echt je roeping zijn, maar wie roept er dan?

Enfin, dat is achter de rug, nu heel rustig aan verder gaan en dan komen we er wel. Alleen is dat rustig wel lastig want ik wil graag een beetje sneller. Voor de voetballiefhebbers onder onze leden is het genieten, hoe verder Nederland komt hoe meer de oranje gekte toeneemt. Nu ze dan na twee wedstrijden al winnaar van hun pool zijn kan het gevoel helemaal niet meer stuk. Ook wij kijken graag naar een goede wedstrijd maar zijn geen superfans hoor, het moet wel een pot tussen twee goede landen zijn anders zappen we naar een andere zender. Hebben we wel de pech dat het zomer is en dat er eigenlijk helemaal niets of alleen herhalingen op televisie zijn maar ach, dan gaan we gewoon wat anders doen.

Dat wat anders doen zou dan een bezoekje kunnen zijn aan de Molenwei, Stompwijkseweg 27. Daar is een hele leuke tentoonstelling in de vorm van Panorama Mesdag maar dan onder de noemer Panorama Platteland, Molenwei. Ria Luiten heeft er de afgelopen weken al over geschreven en ik breng het ook nog eens onder uw aandacht. Het is een 40 meter lang ‘schilderij’ over het boerenleven vanaf 1945 tot heden. De officiële opening is al geweest maar op dinsdagmiddag 29 juni vanaf 13.30 uur en donderdagmiddag 8 juli vanaf 14.00 uur is er speciaal voor de ouderen vanaf 65 jaar een gezellige middag georganiseerd met rondleiding en natuurlijk een uitgebreide mogelijkheid om het Panorama te bekijken. Gezellig met elkaar, een kopje koffie en wat lekkers en de middag is compleet. U hoeft voor deze middagen geen lid te zijn van de Ouderen Soos, elke oudere Stompwijker vanaf 65 jaar is van harte welkom. Ook zijn er géén kosten aan deze middagen verbonden. U dient zich echter wel aan te melden, er zijn er al een aantal mensen die dat hebben gedaan, maar er kunnen er nog meer bij dus heeft u niets te doen, geef u dan op. Dat kan via het aanmeldingsformulier uit de Dorpsketting van vorige week of via de e-mail: ria.luiten6@gmail.com

Doen hoor, ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het zeer de moeite waard is. Als u zich via de e-mail opgeeft (een briefje bij Ria in de brievenbus mag natuurlijk ook) vermeldt daar dan even bij of u over eigen vervoer beschikt.

De afgelopen dagen was het verschrikkelijk heet. Het beste was om gewoon binnen te blijven, zo weinig mogelijk te doen en vooral goed te drinken en zorgen voldoende zout binnen te krijgen. Ik heb me dan ook netjes aan minimaal anderhalve liter water per dag gehouden, maar wat wordt je daar flauw van zeg. Dus maar een beetje limonade siroop erin, dat ging al beter. Maar dan nog ontbreekt het nodige zout dus ik heb mijn wederhelft naar de supermarkt gestuurd om paprika chips te halen. Nou niks bijzonders hoor ik u denken, ware het niet dat ik helemaal niet van chips hou. Brrrrr ik wordt er misselijk van. Maar nu met die warmte eet ik makkelijk een zak per dag weg. Tja, misschien last van een zonnesteek? Ik wil maar zeggen, zorg goed voor uzelf, u hoeft natuurlijk geen chips te eten, maar een eitje met zout, een boterhammetje met rookvlees of een beker bouillon volstaat natuurlijk ook. Gelukkig schijnt het aankomende week wat koeler te worden en dat is toch wel erg fijn. Maar op het moment dat deze Ketting bij u op de mat valt dan hebben we de langste dag weer gehad, 21 juni, en gaan we alweer aftellen richting herfst. Soms lijkt het wel alsof ik ergens wat aan tijd mis…..

Het zonnetje hoog aan de lucht,

Vogels en vlinders fladderen hun vlucht

De zwoele zomergeur

De vakantie staat voor velen nog voor de deur

Maar zo heel zachtjes aan

Moeten we al dit moois alweer laten gaan

Seizoenen gaan zo snel voorbij

Dus ga nog even naar het Panorama aan de Molenwei!

Een lieve groet namens het complete bestuur van Ouderen Soos Stompwijk.

Agnes, secretaris

Zoals u allemaal heeft kunnen lezen: Agnes is gelukkig weer aan de beterende hand. Daar ben ik blij om. Om háár nu eens een hart onder de riem te steken, lijkt het mij zo leuk, als u haar allemaal een kaartje stuurt. Dat zal ongetwijfeld bijdragen aan een sneller herstel en dat gunnen we haar toch allemaal zeker? Ik zal u haar adres geven:

Agnes Hofstede, Blauwpolderkade 18, 2355RB te Hoogmade.

Mensen, laten we er met zijn allen voor gaan zorgen, dat haar brievenbus helemaal uit gaan puilen.

Kleine moeite, groot gebaar……..

Alvast hartstikke bedankt allemaal, Trees van Velzen, voorzitter