Wild van je stad!

Stompwijkse steenuiltjes worden gered van de hongerdood door twee stoere kerels. Onze collega Paul (Rotteveel) liep bij zijn schoonmoeder over het erf toen hij 1 van de steenuilen ouders dood aantrof. Een wond in de nek bevestigd dat de steenuil te grazen is genomen door een andere roofvogel. Omdat onze Paul wist dat op het erf de steenuilenkast bezet was ondernam hij direct actie en schakelde onze Stadsvogel deskundige in. De nestkast werd opengemaakt en er bleken 5 magere jongen aanwezig in de kast. Dus snel een noodplan bedacht want wanneer 1 steenuil-ouder 5 jongen moet voeden loopt dat vaak slecht af. Onze collega Paul heeft zich opgeofferd als surrogaatouder en voert de steenuilskuikens elke dag bij. Op zaterdag 5 juni werden de steenuilskuikens geringd en was het reuze spannend om de jongen te bekijken. Zou pleegouder Paul succes hebben geboekt met het bijvoeren van de jongen?

Het bleek dat Paul een succesvol pleegouder is, de jongen waren per dag 10 gram aangekomen en de kleinste zelfs meer! Dat is maar goed ook want andere broedsels van steenuilen in de omgeving zijn nauwelijks succesvol. Over ongeveer 12 dagen vliegen ze echt uit de wijde wereld in.

Dankjewel namens de Steenuilen stoere mannen.


Die knipoog!
 

Met dank aan Stadsbeheer Leidschendam-Voorburg van Facebook en natuurlijk Anja, de vrouw van Paul die ik gistermiddag in de tuinen van Van Peski trof waar we eveneens van uilen konden genieten.  Zo hoor je nog eens wat.

Petra