10 jaar Stompwijkse Oldtimerrit .. een feestje

Al voor de 10e keer organiseerden Joost, Marion, Adri en Roselien afgelopen zondag de Stompwijkse Oldtimerrit die bij iedere autoliefhebber bekend is, juist omdat je met alle soorten auto’s mee kan doen. Mits hij maar speciaal is en wat waren er weer veel prachtige exemplaren bij, van uitzonderlijk grote Buick en GMC truck tot een hippe mini en alles daartussen.

Een jubileumjaar waarvoor de organisatie extra haar best gedaan had om een prachtige route van ongeveer 120 km door het groene hart te organiseren. Vanaf half 10 was het verzamelen rondom de Bles en de inschrijving was dit jaar op het hippe zomerse terras, wat een fijne ontmoetingsplek is dat geworden. Hopelijk wordt dit een blijvend terras. Petra was aanwezig met Midvliet TV en eerdaags kunnen we dus nog even rustig kijken naar al die fraaie auto’s en hun enthousiaste eigenaars of chauffeurs.

Carmen maakte van iedere auto een mooie foto en na afloop stond deze al op een mok als speciale herinnering aan dit jubileumjaar. Voor ons zelfs een speciale, de auto staat op zijn kop! Vanaf de Meerlaan door de polder naar Zoeterwoude, via allerlei mooie wegen kwamen we aan in Waver, een plaatsje waar ik nog nooit van gehoord heb, dus toch elke rit weer verrassingen.

Er waren diverse horecagelegenheden waar een tussenstop gehouden kon worden, wij zijn gestopt in Baambrugge bij de Viersprong en daar zaten nog veel meer deelnemers te genieten van een heerlijke lunch. Hierna via Vinkeveen langs de huizen van de sterren aan het formaat huis te zien, waarna wij de weg kwijt raakten en met ons ook anderen, want we kwamen hier wel een paar keer dezelfde auto’s tegen.

Uiteindelijk de draad weer opgepakt en over sluipweggetjes langs water reden wij naar Noorden en Zwammerdam. Via Boskoop en Hazerswoude kwamen wij bij Janson aan waar het al heel gezellig was. Wat fijn dat dit eindelijk weer kon, even gezellig met een groep mensen bij elkaar en napraten over de mooie dag.

Het was een jubileum dus er waren bloemen en een cadeaubon voor de organisatie en omdat er een kleine prijsvraag via het aan de hand van foto’s opzoeken aan verbonden was, werden er prijzen uitgereikt. Ingrid, Patrick, Daphne en Isabel waren een van de winnaars, maar liefst 6 van de 7 foto’s hadden zij gevonden.

Ook prins Arno en prinses Corine vielen met hun koninklijke rolls in de prijzen. Helaas de rest weet ik niet meer, maar allemaal van harte. Volgens mij is het nog lang gezellig gebleven, wij gingen door naar een heerlijke barbecue. Een prachtige dag en hopelijk tot volgend jaar!

Bedankt Joost, Marion, Adri en Roselien!

Ria Luiten  

Foto van bovenaf is van Jeroen de Gier

Foto 2 trotse jongens die deze GMC truck met veel werk een prachtige roestlook gegeven hebben

Foto prijsuitreiking