B&B aan Stompwijkseweg

De eigenaar van het landbouwbedrijf Stompwijkseweg 20A heeft de gemeente vergunning gevraagd om een tweede woning om te mogen bouwen tot Bed & Breakfast. Het is de bedoeling dat gasten ook een eigen in- en uitrit tot het terrein krijgen.

Tureluur krijgt vorm

De Tureluur, een recreatief knooppunt bij de kruising De Tol/Middenweg in Leidschendam, krijgt vorm. Het is de bedoeling dat B&W er nog dit jaar een besluit over nemen waarna de bouw in 2022 moet starten. De opening is voor 2023 voorzien.

Bij het knooppunt komt ook een horecavoorziening, een kas, een moestuin en een parkeergelegenheid. Het personeel (20 mensen) zal bestaan uit mensen met een beperking  of afstand tot de arbeidsmarkt.

De Hoogheemraadschap Rijnland heeft de grond inmiddels aan de gemeente overgedragen. Voor de bouw dient een al aangelegd parkeerterrein gekeerd te worden. Tegelijk wordt een waterpartij langs de weg gedempt. De huidige toegangsweg tot het terrein blijft bestaan.

De Tureluur zelf wordt achter de bestaande bebouwing van de Stompwijkseweg neergezet. Tussen de huizen daar en het knooppunt komt een aarden wal waardoor de Tureluur deels aan het oog wordt onttrokken. Rond het pand komen ook bomen te staan.

De gemeente heeft maximaal 350.000 euro voor het project uitgetrokken. Hoeveel de geheel feitelijk gaat kosten is nog niet bekend. In principe moeten de initiatiefnemers de kosten zelf dragen. Daarvoor wordt gedacht aan fondsenwerving.

Het recreatief knooppunt is gericht op de nieuwe Driemanspolder, Stompwijk en het Sluiscomplex in Leidschendam-Centrum.