Hondenlosloopgebied

Het hondenlosloopgebied achter het Klaverblad is een aantal jaar geleden gerealiseerd door bijdragen van gemeente, Fonds 1818, Vlietwensen en Hoveniersbedrijf Joost Janson.

Omdat het op sommige delen zo nat is, was er al een aantal keer een geul gegraven om het ergste water naar de sloot te laten lopen. In februari heb ik een gesprek gehad met de Dhr Priem, de groenbeheerder van de afdeling Stadsbeheer en in overleg is het gebied opgenomen in het onderhoud van de gemeente.

Afgelopen week was het zover en is er een mooie nieuwe laag schelpen over het pad gelegd, zodat we weer met droge voeten over het pad kunnen lopen en het pad heeft direct zijn vuurdoop gehad, want wat heeft het hard geregend de afgelopen tijd.

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat het een mooi gebied blijft, zorg dat je de uitwerpselen van de hond opruimt en laat ook zelf geen rommel achter, een kleine moeite. Voor de zakjes staan er aan het begin en aan het eind vuilnisbakken om ze in te doen en er is gelegenheid om nieuwe zakjes te pakken. Doe rustig aan met de hekken zodat er geen overlast ontstaat. Het is geen groot gebied, maar de honden kunnen wel even lekker los lopen hier. Geniet ervan met of zonder hond, want ook de wandelaar is welkom!

Ria Luiten