Gemeente nieuwsflits

Kleinschalige evenementen buiten per 14 aug toegestaan

Het kabinet verlengt het verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september. Kleinschalige evenementen die buiten plaatsvinden kunnen onder voorwaarden vanaf 14 augustus wel doorgaan. 

Denkt u mee over de Doctor van Noortstraat?

De gemeente richt samen met het hoogheemraadschap van Rijnland de Doctor van Noortstraat opnieuw in. U kunt hierover meedenken! Heeft u ideeën of wensen over bijvoorbeeld het verkeer, parkeren, de weginrichting of het verhelpen van bijvoorbeeld wateroverlast? Geef het voor 1 september door via onze website. We zijn benieuwd naar uw suggesties!

Aandacht voor water: maak kans op een regenton!

Bestaat uw tuin voor de helft uit groen? Goed bezig! Want een groene tuin zorgt voor minder wateroverlast, omdat grond en planten het water deels opvangen. Heeft u al aanpassingen gedaan om beter om te gaan met water in uw tuin? Deel uw tip voor 15 augustus en maak kans op een regenton van Elho!

Waarschuwing blauwalg Vlietland Speelvijver

Met ingang van 4 augustus 2021 geldt er een waarschuwing blauwalg voor de zwemwaterlocatie Vlietland Speelvijver. Voor zwemmers is er een risico op huidirritatie en maag- en darmklachten.

Vaccinatie zonder afspraak in de regio

Iedereen van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, kan nu zonder afspraak voor de eerste prik terecht in Zoetermeer, Rijswijk of Den Haag. Heeft u al een afspraak ingepland? Dan kunt u alleen op de afgesproken tijd en plaats terecht. Heeft u al een eerste prik gehad? Dan kunt u niet zonder afspraak uw tweede prik halen.