Toerclub Stompwijk

Naar Maasland met wind en regen

Drie kwartier voor vertrek viel er een flinke plensbui en waren er donkere wolken in het westen. Waarschijnlijk werd het weer een ochtendje in de regen fietsen. Zolang je maar in beweging blijft heb je het in de zomer als je nat regent niet zo snel koud en als de zon gaat schijnen ben je zo weer droog. Ondanks de dreigende luchten vertrok de A2 met z’n negenen naar Maasland. We reden eerst naar de Wassenaarse Slag en daarna tegen de straffe wind door de duinen tot voorbij ‘s-Gravenzande. Vlak voorbij Kijkduin hadden we een flinke bui en met een harde wind moesten we even flink onze kiezen op elkaar zetten. Het was overal een stuk rustiger dan met mooi weer op de fietspaden. Zo heeft elk nadeel z’n voordeel. Onderweg had ik geen last meer van m’n heup die ik twee jaar geleden bij een ongelukkige val in Frankrijk gebroken had. Dat is toch wel heel fijn. Vanaf het verste punt gingen we voor de wind langs de Maasdijk naar ‘t Wapen van Maeslant voor de koffie. Hierna bleef het droog en gingen we voor de wind in rap tempo richting huis. Vlak voordat we thuis waren maakten we nog een lus langs de plas in de Nieuwe Driemanspolder met z’n mooie nieuwe fietspaden. Nu de Meer en Geerweg nog eens even opknappen. Na ruim 100km waren we om kwart voor een weer terug in Stompwijk.

Sjaak Hoogweg

C1 groep: Gaan we nu wel of gaan we niet fietsen…?

We gingen wel, al was het wel 5 minuten later! De regen kwam eerder met bakken uit de hemel zodat we wilden afhaken, maar dan wordt het droog en besluiten we toch te gaan. Op de Captains wachten ze wel! We zagen de andere groepen, C2 en A1 al rijden. Aad ging dus met zijn 7 kippen op pad naar de koffietent in Schipluiden. We volgden de route naar Zoetermeer, Nootdorp en reden door een woonwijk omdat een fietspad langs het Bieslandse bos nog steeds niet klaar is.

Met een stevige noordwestenwind was het soms flink aanpoten. De route door Delft ging ook goed en als er een paar spetters vallen wordt er geopperd naar de Bonte Haas te gaan. Maar het viel mee en het was nog (te) vroeg. Dus langs het kleinste dorpje van Nederland (‘t Woudt) naar de Lier en komen we mooi op tijd voor de koffie aan bij het Middelpunt. De terugweg gaat ook weer via mooie natuurpaden door Delft en het was heel verrassend hoe we gereden hebben. We komen uit aan de rechterkant van de Vliet en dan is het een rechte weg, lekker voor de wind, naar Stompwijk en Zoeterwoude. Er wordt gevraagd om over de nieuwe rondweg te gaan, dus zogezegd zo gedaan, fietst lekker hoor! Op de Westeinderweg komen we zelfs een koppel schapen tegen die door de boer verweid worden. Zie je ook niet elke dag! Om 12.30u zijn we na 60 km. weer thuis en er is geen haar op ons hoofd die spijt heeft van deze mooie maar wel koude fietsdag!

Annie van Rijn