Voorbereidende werkzaamheden voor warmteleiding in Leidschendam Voorburg

Een toekomst met minder CO2-uitstoot en minder aardgas, vraagt om een goed warmtenet die onze woningen en bedrijven duurzaam kan verwarmen. Daarom leggen Gasunie en Havenbedrijf Rotterdam binnenkort samen een hoofdtransportleiding voor warmte aan, genaamd WarmtelinQ. Een deel van de leidingen zal door de gemeente Leidschendam-Voorburg lopen. Om een weloverwogen keuze te maken voor een juiste en definitieve route van de leidingen, zullen de komende weken vooronderzoeken worden uitgevoerd.

Het gaat hierbij om handmatige boringen, sonderingen en machinale boringen. De werkzaamheden zullen zodanig worden uitgevoerd dat de overlast en de impact hiervan beperkt blijven. Zo worden er geen wegen afgesloten. De werkzaamheden staan gepland in augustus en september 2021. Indien nodig, worden aansluitend hierop vervolgonderzoeken uitgevoerd.  

Op dit moment is WarmtelinQ nog in gesprek met de gemeente Leidschendam-Voorburg over de route van de leidingen. Vooralsnog start deze, binnen de gemeente, n de graslandpercelen, parallel aan de A4, ter hoogte van de Stompwijkseweg. Vervolgens kruist de leiding de Kniplaan, loopt daarna parallel aan de Meerburgerlaan en kruist dan de watergang ‘Nieuwe Vaart’. De route stopt ter hoogte van de Rijnlandroute.

Meer weten over de restwarmteleiding? Kijk op www.warmtelinq.nl.