Wijk en Wouden: lunch, Kunst en nieuwe polder

Na een ‘Corona-stilte’ van anderhalf jaar staat de eerste activiteit van Wijk en Wouden voor de deur: op zaterdag 4 september zijn we te gast bij Buitenplaats Molenwei, Stompwijkseweg 27, 2266GC Leidschendam Voorburg (vlak bij De Drie Molens).

Het wordt een sfeervolle herstart met wat extra’s, zoals een lunch, bezichtiging van een indrukwekkend en kleurrijk schilderwerk van 2 bij 40 (!) meter, een toelichting op een ingrijpende verandering in het buitengebied, met aansluitend een wandel- of fietstocht. Het gaat om een buitenactiviteit, dus deze samenkomst is in lijn met de huidige coronaregels.

De inloop is vanaf 12:00 uur. Van 12:30 tot 13:30 uur is de lunch (soep, broodjes, fruit), neem je eigen soepkop en lepel mee! Aansluitend is er een korte uitleg en bezichtiging van Panorama platteland Zuid-Holland. Het is een ware belevenis om de geschiedenis van onze agrarische sector en eigen omgeving vanaf WO II op een reusachtig doek terug te zien.

Paul Hollander van het HH Rijnland, voormalig projectleider van de Nieuwe Driemanspolder (N3MP) tussen Leidschendam en Zoetermeer, zal daarna ingaan op het ontstaan, de functie en de nieuwe inrichting van deze polder  Tot slot kunnen deelnemers te voet of op de fiets een kijkje nemen in de nieuwe polder. Deze WW-samenkomst eindigt om ongeveer 16:30 uur.

De kosten, per persoon  € 7,50 (niet-leden € 10,– ), kunt u ter plaatse voldoen. Kom s.v.p. bij voorkeur op de fiets, met de auto kan ook (er is volop parkeerruimte).

Belangstelling? Meldt u zich dan uiterlijk 1 september a.s. aan op:

vierjaargetijden.secretariaat@gmail.com