Toerclub Stompwijk

Voor het eerst dit seizoen weer mee gereden met de A2.We vertrokken met 12 man richting Schiphol via Leiderdorp, Oud Ade naar de Ringvaart onder leiding van kapitein Frans. Met een stevige noord westen wind van 4 tot 5 beaufort werd een lekker degelijk tempo gereden. Voor Aalsmeer richting Hoofddorp langs de Polderbaan weer richting de Ringvaart. Na 60 km koffie in Cruquius !We werden bediend door een zeer gevatte serveerster die de men’s talk wel kon waarderen. Terug naar Stompwijk met een stevige wind in de rug werd hier en daar de 40 km aangetikt! Via Warmond, Oegstgeest, Leiden en  Voorschoten hebben we een degelijke rit gemaakt en net de 100 km volgemaakt. Mannen het was me een genoegen om weer meegereden te hebben! Ik zal het piepje uit mijn remmen halen.

Wim de Groot 

Verslag van de vierdaagse Stompwijk-Weesp-Stompwijk

Afgelopen week zijn 9 leden van Toerclub Stompwijk 4 dagen wezen fietsen. De start was bij Jan en Ria Berg waar we genoten van koffie en heerlijke vruchtentaart. Om 10.30 vertrokken, Jaap, Fried en Lia, Trees en Ria, Nico, Jan en Aad en Annie, na de groepsfoto, naar Gelderswoude richting Koudekerk, Alphen, Langeraar, Papenveer om te stoppen voor de heerlijke lunch op het terras van pannenkoeken restaurant “De Strooppot” in De Hoef. Precies op het goede moment kwam Frans (onze bagage vervoerder en mede-fietser) ook aanschuiven. Even uitrusten was wel lekker, want het hele eind was het tegenwind kracht 4-5 dus best pittig. Daarna langs de mooie kronkelige Amstel en de Gein naar Weesp waar we na 70 km. aan kwamen bij ons hotel Hart van Weesp. Frans zat al aan een koud biertje. Nadat we de kamers toebedeeld kregen genoten wij ook van ons drankje. Avonds eten “Bij Aaltje” een restaurant naast het hotel en werd er na afloop nog gekaart.

2e dag: Vandaag een kleiner rondje, via de Ankeveense plassen naar Laren waar we na wat zoeken bij een poffertjes kraam koffie gedronken hebben, nee geen poffertjes erbij meneer! Daarna nog genieten van de prachtig heide die nu zo mooi kleurt en zijn we alweer na 40 km. in Weesp waar we de lunch gebruiken op het terras van de St. Laurentiuskerk in het historische centrum, na een verbouwing van 3 jaar wordt er sinds vorig jaar het Wispe bier gebrouwen en geschonken. Heel bijzonder! De middag werd door iedereen zelf ingevuld en het diner werd gegeten in restaurant “t Heertje”.

3e dag: Ook voor vandaag houden we het kort, rondje Loosdrechtse Plassen, een koude frisse wind zorgt er voor dat de jasjes aan blijven vandaag, de zon zien we maar matig! Wat we wel veelvuldig zien zijn de prachtige villa`s en fantastische schepen/boten die op ons pad komen. De koffie wordt genuttigd bij “Piet Hein” een restaurant aan het water. Tussen Abcoude en Nigtevecht werden we helemaal enthousiast van de Liniebrug, een prachtige zigzaggende fietsbrug/natuurverbinding over het Amsterdam-Rijnkanaal, die in 2018 voor het eerst gebruikt kon worden. Nog nooit hebben we over zo`n mooie brug gefietst. Om 14.00 uur waren we weer terug, nu stond er 44 km. op de teller. Bij een Portugees restaurant, ook weer aan het water, gebruikten we de lunch. Daarna ging iedereen zijns weegs, sommige naar een boekenbeurs in een kerk. Voor het avondeten liepen we naar een Chinees restaurant “Tong AH” een voortreffelijke keuze vond iedereen. Wat volgt is de laatste avond, waar met het mes op de tafel gekaart werd of een spelletje Yahtzee.

Dan is het alweer voorbij, alle bagage in de auto bij Frans en rond 10.00 uur gaan we op huis aan. Vandaag lijkt het wel een “plassen-route” via de Vinkeveense plassen naar Wilnis en langs de plassen bij Woerdens Verlaat, waar we op een verrassende plek koffie drinken bij een snack-kar Emma, die heerlijke koffie bleek te hebben. mijn Weespermoppen smaakten er prima bij! Na een mooi stukje Meije, langs de potlood-toren gebruiken we een heerlijke lunch bij de “Eerste Aanleg” in Nieuwkoop, wat een aardige mensen zijn dat! Dan volgt het laatste pittige stuk, bij Zwammerdam begint het zachtjes te regenen en nemen we de kortste weg naar Stompwijk, de regenjasjes gaan niet meer uit en komen nog van pas op het Gelderswoudse Kerkepad, waar de striemende regen wel hagel leek!

Om 16.00 wordt er gefinisht bij “De Bles” niet op het gereserveerde terras, maar lekker binnen, want koud hadden we het wel een beetje. Nu stond er weer 70 km. op. Na een paar afzakkertjes en borrelhapje, nemen we moe maar voldaan afscheid van elkaar. Wat rest is de organisatie, Trees van harte te bedanken voor al het geregel en Jaap voor de mooie routes en het financiële gedeelte. P.S Wat nog wel het vermelden waard is dat we elke keer als we bij het hotel aankomen of vertrekken door de eetzaal en biljartzaal van het hotel moesten (met fiets en al), dat was wel heel apart, vonden ook de andere gasten! 

Annie van Rijn