Burendag 2021

In Stompwijk werd er op Burendag een leuke activiteit georganiseerd op de Pinksterbloem, waar gelukkig het hele dorp op kon inschrijven. Een buurtschap heeft vele buren en dus stonden er bijna 30 stoelen klaar om deze lekker op te pimpen. Onder de deskundige leiding van Elly de Waal van Hobbycirkel kon iedereen aan de slag met verf en kwast. Eerst even langs haar man Ysbrand voor het betere zaagwerk, nee niet van de poten, maar voor een gat in de zitting zodat er een mooie plantenbak in kan hangen. Toen ik aankwam was iedereen al volop bezig en het begon er zelfs al fleurig uit te zien alleen al door alle mensen die bezig waren met allerlei kleuren. Een potje koffie mee, wat lekkers voor erbij en iedereen die trek had kon wat pakken. Er was door Miguel ook nog voor sfeervolle muziek gezorgd en het zonnetje scheen, kortom een ideale dag om lekker buiten bezig te zijn.

Naar huis voor de lunch hoefde je ook niet want ineens stonden Michel Guijt en  Margriet Rotteveel daar met een pan vol knakworstjes en lekkere broodjes en konden we gratis smullen. Diverse buurtjes kwamen echt even gezellig buurten en daar is het ook voor opgezet natuurlijk. De eerste stoelen waren inmiddels van een nieuw laagje lak voorzien en wat een bonte stoelendans kunnen we er van maken in het dorp. Hopelijk blijven de kwajongens hier wel vanaf want ik heb begrepen dat er aardig wat schade was afgelopen week. De groene pad fiets moest uit het water gevist worden, de bloemen uit de fiets op de Meerlaan die er net nieuw ingezet waren door Marjolein, verdwenen en brievenbussen op de Stompwijkseweg ingetrapt.

Koop een boksbal en leef je uit, maar beschadig niet andermans spullen! Gelukkig hadden wij geen last op de Pinksterbloem en was iedereen in goede harmonie met elkaar aan het klussen. Team van de organisatie bedankt en met name Elly, Ysbrand, Petra, Leo, Ton, Jona en Yvon,  maar ook alle anderen die dit mogelijk gemaakt hebben.

Ria Luiten