Halloween in Stompwijk

Wat een barre regenachtige dag was het zondag. De Halloween activiteiten vielen hierdoor bijna in het water. Vee mensen hebben tot het laatste moment gewacht met het versieren van de tuinen om een spookachtige indruk te maken. Het is toch gelukt.  Vooral jonge kleine, aar ook grote  helden gingen in groepjes op pad. Zelf heb ik de camera ter hand genomen en wat indrukken gemaakt.  Vanmorgen zag ik, dat ik nog veel adressen gemist heb, maar ach je mist meer dan je mee kan maken (citaat Martin Bril).

Heks Jona heeft al jaren een deel van haar huis/serre of tuin omgetoverd in een waar spookstad. Haar buren, Martijn en Mariska van Es hadden er ook ontzettend veel werk van gemaakt. In groepjes kon er toegang tot de tuin verschaft worden, er was een enge gang met rookwolken, spannende geluiden, een ware begraafplaats waar o.a. Pippi Langkous begraven lag en er kon een spel gedaan worden, waarmee je snoep kon verdienen.

Verder waren voordeuren versierd met spinnen, pompoenen, spinnenwebben en vaak een brandend kaarsje bij de deur, zodat kinderen hier snoep konden scoren.  Bij de familie Loomans stonden 2 mannen van de GGS kinderen op te wachten voor een fluorescerend infuus tegen corona. Het bijkomende effect is dat ze licht geven in de duisternis. Er waren bloedtransfusies beschikbaar om  de bloedwaarden op te waarderen. Echt griezelend spannend.

Petra  (kijk op https://youtu.be/LYly5cYsnFo)