Voor alle geïnteresseerden,

informatie over het project A4-Haaglanden-N14

Van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werd afgelopen week het volgende antwoord ontvangen op mijn ingediende ZIENSWIJZE van mei/juni 2020, inzake het ontwerptracébesluit en het ontwerpsaneringsbesluit A4-Haaglanden N14.

De oorspronkelijke planning was dat het tracébesluit en het saneringsbesluit in maart 2021 vastgesteld zou worden door de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Dit is echter uitgesteld omdat de Raad van State bij het snelwegproject ViA15 de minister opdracht heeft gegeven om de rekenmethodiek voor stikstof nader te onderbouwen. De ministerraad heeft daarop besloten de rekenmethode aan te passen, wat inhoudt dat op het project A4-Haaglanden-N14 ook opnieuw een berekening gemaakt moet worden voor de *stikstofdepositie.

Omdat er door deze nieuwe inzichten en cijfers wijzigen kunnen optreden, kunnen zij nog geen antwoord geven op mijn ZIENSWIJZE en wordt dit tot nader order uitgesteld. Zij kunnen om deze reden ook niet aangeven wanneer ik wel een reactie kan ontvangen en hopen op mijn begrip.

De brief is ondertekend door de directeur participatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website

https://platformparticipatie.nl/a4haaglanden-n14

G.A. den Haan

*Stikstof is een kleur- en reukloos gas en alle lucht bestaat voor ongeveer 78 % uit stikstof. Berekeningen worden gemaakt door te kijken naar concentratie (hoeveel zit er in de lucht), emissie (hoe komt het in de lucht) en depositie (hoe komt het op/in de grond).

De ambtelijke brief is voor meer leesbaarheid door mij aangepast.

Ria Luiten