Egelopvang

En nu we  het toch over egeltjes hebben.  Zondag werd een ondernemend egeltje gespot bij de Appelboom, snuffelend in het gras. Een alerte voorbijgangster, Suus, heeft de egelopvang gebeld. Zelf dacht ik: het beestje is op zoek naar een winterslaapplekje. Maar nee, ik denk dat Suus een foto opgestuurd heeft, want bij het 2e belletje werd geadviseerd om het egeltje toch mee naar huis te nemen omdat het te klein is. 

Ze trok voortvarend haar jas uit en wikkelde hem netjes in en deed het egeltje in haar fietsmandje en snel fietste ze met blote armen naar huis.

En ik hoop dat hij nog lang en gelukkig leeft en lekker winterslaapt.

Petra

Bij navraag vertelt Suus nog:

Toen ik thuis was heb ik hem/haar over gezet in een doosje…toen hebben we een tijdje op de Dierenambulance gewacht en in de tussentijd dat we aan het wachten waren heeft hij/zij wat gegeten. Toen de dierenambulance er eenmaal was hebben zij hem meegenomen en naar de egelopvang in Buytenwegh gebracht.

Extra tip:

Als er deukje tussen zijn hoofdje en het stekelige lijfje zit dan is het egeltje te mager en dan heeft hij hulp nodig. Trouwens, begraaf nooit een egel waarvan je denkt dat hij dood is, want vaak is hij dan diep in slaap. Hij is dan helemaal slap, zijn hartslag erg onregelmatig en amper te voelen.